Gyűlnek a viharfelhők: a románok már vadászgépeket vetettek be az orosz támadás miatt

2024. szeptember 27. 13:19

Közel csaptak le a drónok a határhoz.

2024. szeptember 27. 13:19

Nyitókép: Román védelmi minisztérium Facebook-oldala

A román védelmi minisztérium bejelentése szerint két-két F-16-os és F-18-as vadászgép éles bevetésen vett részt pénteken, miután orosz drónok az ukrán civil infrastruktúrát támadták a román határ közelében – írja a Politico.

A vadászgépek a Borcea és a Mihail Kogălniceanu légibázisokról indultak 1:52 és 3:22 között, hogy „figyelemmel kísérjék a helyzetet” – közölte a minisztérium.

A román védelmi minisztérium egyúttal elítélte az orosz támadásokat, melyeket indokolatlannak és a nemzetközi jog megsértésének nevezett.

A román hatóságok szerint 

legalább egy orosz drón pénteken, körülbelül hajnali 3 órakor, kevesebb, mint három percig átléphette Románia légterét. 

A rendelkezésre álló adatok alapján egyelőre nem jelentettek becsapódást az ország területen” – áll a minisztérium közleményében.

Azt is közölték, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. szeptember 27. 14:49
már csak az a kérdés ,mikor fognak átállni
fofo
2024. szeptember 27. 14:37
"A román védelmi minisztérium egyúttal elítélte az orosz támadásokat, melyeket indokolatlannak és a nemzetközi jog megsértésének nevezett." Milyen orosz támadásról beszélnek?
Akitlosz
2024. szeptember 27. 14:30
Annál nagyobb veszély nem leselkedik az országra, minthogy Románia már megint a szövetségesünk.
Dixtroy
2024. szeptember 27. 14:17
"A román védelmi minisztérium egyúttal elítélte az orosz támadásokat, melyeket indokolatlannak és a nemzetközi jog megsértésének nevezett." Na ez végleg betesz Putyinnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!