Félnek a német politikusok – egyetlen választásuk maradt

2024. szeptember 24. 16:37

Több testőrt kaphatnak a fenyegetések miatt.

2024. szeptember 24. 16:37

Nyitókép:  Heiko Rebsch/picture alliance via Getty Images

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal vezetője, Holger Münch bejelentette, hogy a következő szövetségi választások előtt növelni kívánják a politikusok testőreinek számát a növekvő hazai és külföldi fenyegetések miatt – számolt be róla az Euronews. 

Münch tájékoztatása szerint a hivatalnak jelenleg több mint 500 testőre van, de azt tervezik, hogy jövőre ezt számot további százzal, majd újabb százzal növelik.

Ennek nemcsak a növekvő hazai, hanem a külföldi veszélyekhez is köze van, például az ukrajnai vagy a gázai háborúkhoz

 – mondta a hivatal vezetője. 

Ezt is ajánljuk a témában

Münch hivatala felelős a legmagasabb rangú politikusok, köztük Frank-Walter Steinmeier elnök, Olaf Scholz kancellár, a szövetségi kormány miniszterei és a német parlament vezető törvényhozói védelméért.

Németország az elmúlt években folyamatosan nőtt a politikai erőszak.

A legtöbb támadás célkeresztjében a rendszerellenes pártok képviselői kerültek, de egyik oldal sem úszta meg a támadásokat. Németországban a következő szövetségi választásokat jövő év szeptember 28-án tartják. A rég nem látott politikai bizonytalanság közepette nem véletlen, hogy a politikusok egyre inkább félnek a fenyegetésektől. Az utóbbi hónapokban mind a jobboldali AfD és a baloldali BW is egyre népszerűbbé vált, miközben a koalíciós pártok támogatottsága a padlón van. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2024. szeptember 24. 18:44
"Félnek a német politikusok" Már kezdtem örülni, hogy szedik össze őket, hogy vigyék az ukrán vágóhidra! Minden rohadt politikust aki a háború mellett áll össze kellene szedni, és mehetnek megdögleni a terrorista USA-ért! Ne a pofájuk járjon, mialatt a rühes fenekük biztonságban van! Ha háborút akarnak menjenek! Ennyi!
Novicsok-5
2024. szeptember 24. 16:46 Szerkesztve
Félnek a német politikusok, több testőrt is kaphatnak...idehaza viszont szabadon mászkálnak honatyáink, kíséret nélkül, nem viselnek kevlar mellényt ovilátogatás alatt.🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!