Európa egyik legfontosabb állama végre lerántotta a leplet Magyarország megítéléséről

2024. szeptember 18. 10:57

A svájci lap szerint bár Magyarországot nyilvánosan hevesen kritizálják a politikája miatt, nem hivatalosan sok európai ország örül, hogy valaki ellenőrzi a határokat.

2024. szeptember 18. 10:57
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A határokra, ellenőrzésekre és kerítésekre szükség van, nyilvánvaló, hogy ezeket a korlátokat nem esztétikai okokból emelik – írja a Neue Zürcher Zeitung. A svájci lap kiemelte: a magyar határ mentén 2015-ben felállított kerítés jelentősen csökkentette a balkáni útvonalakon keresztül történő beáramlást, egyesek szerint még a Törökországgal kötött megállapodásnál is jobban.

Magyarországot nyilvánosan hevesen kritizálják a politikája miatt, míg nem hivatalosan sok európai ország látszólag örül, hogy valaki ellenőrzi a határokat

– szögezi le a cikk, amely szerint Isztambul a menekülteket az EU-val szembeni nyomásgyakorlásra használja fel.

Hétfőtől már torlódásra is számítani lehet a német határokon, mivel az ország szigorú ellenőrzés után engedi be az utazókat. Donald Tusk lengyel kormányfő szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Németország felfüggeszti a Schengeni Egyezményt. Szakértők is reagáltak a német lépésre.

Ezt is ajánljuk a témában

Németország kismiska Magyarországhoz képest

Hétfőtől már torlódásra is számítani lehet a német határokon, mivel az ország szigorú ellenőrzés után engedi be az utazókat. Donald Tusk lengyel kormányfő szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Németország felfüggeszti a Schengeni Egyezményt. Szakértők is reagáltak a német lépésre!

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
seherezade-2
2024. szeptember 19. 07:29
Minőségi kommentfal.
hidegveer
2024. szeptember 18. 22:59
ezt a sexykitty hirdetést (ami most már ömlesztve jelenik meg) muszáj újra és újra itt kerülgetni?! Kedves Mandi, nem unalmas nektek? NIncs semmi moderálási lehetőség? Szerintem az olvasók, kommentelők megvolnának nélküle. Egyszerűen unalmas, a nyomuló terjeszkedés pedig ingerlő.
Mich99
2024. szeptember 18. 14:56
Tuskó közben egy követ fúj Berlinnel és Brüsszellel!
Takagi
2024. szeptember 18. 14:04
Nekünk mindig igazunk van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!