Egyes lengyel civil szervezeteknek továbbra sem tetszik a határkerítés

2024. szeptember 09. 16:15

Korábban Belarusz szervezetten szállította a migránsokat a határra. Bár az érkezők száma jelentősen csökkent, a fallal kapcsolatos viták az utóbbi időben újraéledtek.

2024. szeptember 09. 16:15
Polish Belarusian Border Amid Migration Crisis

Nyitókép: Kamil Jasinski/NurPhoto) (Photo by Kamil Jasinski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Két év telt el azóta, hogy Lengyelország határkerítést emelt, hogy megállítsa a Fehéroroszországból érkező közel-keleti migránsok áradatát. A behatolások száma csökkent, azonban a probléma körüli vita nem enyhült, és különösen felélénkült azt követően, hogy egy migráns megkéselt egy lengyel katonát júniusban – írja az Euronews. 

A kerítés továbbra is megosztja a lengyel lakosságot. 

Az Euronews tudósítója, Valerie Gauriat ellátogatott Lengyelország keleti részén található határrégióba, ahol az elmúlt időszakban megnőtt a katonák és a migránsok közötti incidensek száma. 

A fiatal lengyel katona júniusi megölése országos botrányt okozott, és egy új törvény elfogadásához vezetett, mely megkönnyíti a lakosoknak a lőfegyverek használatát. 

A gyilkosság több civil csoportot arra késztetett, hogy a határhoz utazzanak és megerősítsék a határvédelmet, azonban egyes határőrök úgy nyilatkoztak, hogy nincs szükségük az önkéntes csoportokra. 

Több migráció-párti csoport is jelen van a határon, akik azokat segítik, akik átjutnak a kerítésen. Szerintük „fenyegető” a katonák jelenléte. 

„A migránsokért érzett aggodalmunk mellett magunkért is aggódunk. Mert sosem tudhatjuk, hogyan fognak velünk szemben viselkedni a nacionalisták” – mondta az Euronews riporterének a Podláziai Önkéntes Humanitárius Mentőszolgálat igazgatója. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. szeptember 09. 19:38
MINDENHOVÁ KERITÉS KELL AZ ELKÖVETKEZÖ 100 ÉV ERRÖL FOG SZOLNI!!!!!!!!!NEM IS KERITÉS KINAI FAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!380V KÖKEMÉNY HATÁRÖRIZET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AZ UNIO EGY KOSZOS CSÜRHE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akitlosz
2024. szeptember 09. 17:56
"A migránsokért érzett aggodalmunk mellett magunkért is aggódunk." Aggódni járnak oda.
buckafej-2
2024. szeptember 09. 16:49
"A migránsokért érzett aggodalmunk mellett magunkért is aggódunk. Mert sosem tudhatjuk, hogyan fognak velünk szemben viselkedni a nacionalisták” – mondta az Euronews riporterének a Podláziai Önkéntes Humanitárius Mentőszolgálat igazgatója." Mondjuk agyonvernek és elásnak? Azon sem csodálkoznék, megdolgoztok érte, hazaáruló idióták.
herden100
2024. szeptember 09. 16:47
🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!