Belarusz szerint a Pokémon Go a nyugati titkosszolgálatok eszköze

2024. szeptember 12. 18:33

Kikeltek Minszkben a mobilos játék ellen.

2024. szeptember 12. 18:33
App Store Apps Photo Illustrations

Nyitókép: Jakub Porzycki / AFP

 

A Belarusz Védelmi Minisztérium egyik tisztviselője azzal vádolta meg a valaha rendkívül népszerű Pokémon Go mobiljátékot, hogy a nyugati hírszerzés eszköze volt – számolt be a Politico

Alekszandr Ivanov, a minisztérium egyik osztályvezetője szerint 

a játékot arra használták, hogy információkat gyűjtsenek a minszki repülőtér közelében található belarusz repülési tevékenységről, a játék népszerűségének csúcsán, majdnem egy évtizeddel ezelőtt.

„Mit gondolnak, hol volt akkoriban a legtöbb Pokémon?” – tette fel a kérdést Ivanov a belarusz Essentially című talkshow-ban. „Az 50-es légibázis területén, ahol a kifutópálya van, ahol sok katonai repülési eszköz található. Ott volt a legtöbb Pokémon. Nem hírszerzési információ ez?” – folytatta Ivanov a kémek célpontjául legvalószínűbb objektumokról folytatott beszélgetés során.

A Pokémon 1996-ban indult japán média franchise, amely videójátékokat, kártyajátékokat gyárt és egy tévéműsora is van. 

A Pokémon Go egy 2016-ban kiadott kiterjesztett valóság játék, amely lehetővé teszi a játékosok milliói számára, hogy okos telefonjaikkal digitális Pokémonokat (képzeletbeli szupererejű állatokat) fogjanak el a fizikai világban. A játék azt ígérte az új felhasználóknak, hogy „Pokémonokat találhatnak a föld minden szegletében”

Ezt is ajánljuk a témában

Oroszország, Belarusz szoros szövetségese, már akkor figyelmeztetett, hogy a játék biztonsági kockázatot jelenthet, míg 

az orosz média azt állította, hogy a játék a CIA projektje.

 A játék amerikai fejlesztője, a Niantic, tagadta, hogy a Pokémon Go kémkedési eszköz lenne.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!