Bajban van Belgium: teljesen megbénult az ország második legnagyobb repülőtere

2024. szeptember 12. 13:57

A szakszervezeti akció 30 ezer utast és mintegy 200 járatot érint.

2024. szeptember 12. 13:57
An empty departure hall during a strike at the Brussels South Charleroi Airport (BSCA) in Gosselies, Charleroi on Thursday 12 September 2024. The full flight schedule of Thursday morning has been cancelled, after a strike action of the operational personnel.

Nyitókép: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP

A dolgozók sztrájkja miatt csütörtökön megbénult Belgium második legnagyobb utasforgalmú repülőtere, a charleroi-i repülőtér, minden járatot töröltek – írta az RTBF közszolgálati média.

A szakszervezeti akció 30 ezer utast és mintegy 200 járatot érint.

Több légitársaság hajnali 1 óra körül figyelmeztette utasait, hogy járataikat törlik, de sokan a helyszínen értesültek erről. A magánszektorban alkalmazottak nemzeti szakszervezete (CNE) szerda este közölte, hogy a dolgozók képviselői nem tettek hivatalos sztrájkfelhívást. A repülőtér vezetőség elítélte a „vad akciót”, amelyet nem jelentettek be időben, és úgy véli, hogy „a szakszervezetek nem tartják tiszteletben a társadalmi béke iránti elkötelezettségüket”.

A vita középpontjában a munkakörülmények állnak, a sztrájkolók szerint a munkaterhelés kibírhatatlanná vált részben a munkaerőhiány miatt. A munkavállalók képviselői az „agresszív vezetési politikát” is bírálják. A charleroi-i repülőtér több mint 190 célállomást szolgál ki, évi nyolcmilliós utasforgalommal.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2024. szeptember 12. 16:28
Megy mindjárt a munkaerő busszal. :)))))
2024. szeptember 12. 16:14 Szerkesztve
Vége a jó világnak Nyugaton. Belgium...11-óta havi, aztán heti rendszerességgel jártam ki autóval/ repülővel. Soha nem volt olyan hogy ott balhé legyen. Még Kovid alatt is jöttünk mentünk, ma már a Gamma nevű hálózat is bezárt több üzletét, most autógyári bezárás, repülőtér lezárás, terror... Volt hogy hetente 2x repültem oda vissza.... Csúszik le a nyugat, ez nem propaganda, ez így van.
Ehetős Odó
2024. szeptember 12. 14:35
Megjegyzem, repcsivel kellene küldeni a migrókat. Ha nem fogad a reptér, akkor ugrás ejtőernyővel. Vagy anélkül.
Ehetős Odó
2024. szeptember 12. 14:33
Pedig nem is repülővel küldjük a fekákat, hanem busszal…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!