Az abortusszal szorítanák sarokba Trumpot a demokraták

2024. szeptember 05. 10:55

Két oldalról kritizálják a republikánus jelöltet.

2024. szeptember 05. 10:55
Former President Trump And Fellow Conservatives Address Annual  CPAC Meeting

Fotó: Brandon Bell/Getty Images

 

Donald Trump nem eléggé életpárti és nem eléggé abortuszpárti: a republikánus elnökjelöltet mérsékelt nézetei miatt két oldalról is támadások érik az amerikai választási kampány hajrájában.

Az egyértelműen abortuszpárti Demokrata Párt kihasználja azt, hogy Trump támadható ezen a területen,

a jobboldali elnökjelölt pedig egymásnak ellentmondó üzeneteket is megfogalmazott ebben a témában az elmúlt hetekben – írja a Politico.

Kamala Harris demokrata elnökjelölt kampánycsapata „Reprodukciós Szabadság” néven külön buszos kampányt szervezett Trump hazai államában, Floridában, az abortusz mellett kiállva.

Ezt is ajánljuk a témában

Donald Trump a minap kijelentette: nemmel szavaz az abortusz liberalizációját szorgalmazó floridai népszavazáson. Egyúttal azt is kijelentette, hogy az abortuszt jelenleg a magzat hatodik hetéig engedő floridai szabályozás túl szigorú, több időre lenne szükség. Ez az álláspontja viszont nem találkozik a konzervatívabb, vallásos, életpárti jobboldali szavazók nézetrendszerével.

A demokraták Trump abortuszügyi bizonytalanságát támadják most a választás előtti hetekben. 

„Többféle nézete volt a reprodukciós jogok ügyében, mint amennyi felesége”

– mondta továbbá egy abortuszpárti republikánus tévés kommentátor, Ana Navarro.

A Donald Trump jelöltjeivel konzervatív többségűvé váló amerikai Legfelsőbb Bíróság 2022-ben döntött úgy, hogy felülbírálja a Roe vs Wade ügyben hozott régi ítéletét, amivel annak idején országosan legalizálták az abortuszt; és az abortusz szabályozásának jogát visszaadják a tagállamoknak. Innentől fogva várható volt, hogy a demokraták ezt a témát a kampány központi elemévé fogják emelni, 

önmagukat az abortuszpártiság, republikánus ellenfeleiket az abortuszellenesség képviselőinek címkézve.

Ezzel szemben a republikánusok Trumppal az élen próbálnak nem radikálisan fogalmazni a kérdésben, Kamala Harrist sem támadják ebben a témában. 

A nyolcvanas évek óta közszereplő Donald Trump egyébként sok évvel a politikai szerepvállalása előtt kijelentette: ő „nagyon választáspárti”, vagyis abortuszpárti. Később azonban az elnökként általa jelölt konzervatív legfelsőbb bírók döntésével került újra a tagállamok kezébe az abortusz szabályozása.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 05. 16:50
Az abortusz nem a terhességmegelőzés eszköze, hanem gyilkosság. Egy gyereknélé is kisebb magzat ellen. Aki nem tehet az egészről, pláne nem a foggantatásáról. Ne kell egy számot írni a pontozott vonalra, hogy hányadik hétig mködhet a dolog utána meg nem és kész. Örökbe lehet adni, az USA-ban biztosan van egy csomó meleg pár, akik boldogan felnevelnék. Az iskolában pedig dragqueenek mutatványai helyett el lehetne magyarázni a 14 éves gyerekeknek, hogy hogyan működik az óvszer, mire jó a tabletta, miért veszélyes az összes nemi úton terjedő szarság. Aki pedig vallási okokra hivatkozik, azoknak pedig el lehet magyarázni, hogy jobb most felvilágosítani, mint később a szülőszobán/abortuszklinikán fogni a kezét. Amúgy tavaly 1 millió abortusz volt,345millió legális és illegális lakos szintjén. Tehát valahol a nők fél százalékát érintette a dolog. A tudomány jelen állása szerint férfinak nem volt abortusza. De majd biztos lesz és sokan csak a jövőben, a választások után tervezik...
fogas paduc
2024. szeptember 05. 13:57
A reprodukciós szabadság a nemi élet vállalásával, azon belül a pettinggel, a megtermékenyítést gátló helyi praktikákkal, az ovulációt gátló gyógyszerekkel, a vasektómiával ( nem szerencsés, mert a here irreverzibilisen tönkremegy, továbbá az ondóvezeték folytonosságának későbbi biztosítása nehézkes lesz), a petevezetők lekötésével kimeríthetők. Az abortusz a már élő magzat elpusztításáról szól. Miközben a legfőbb érték az emberi élet. Persze a libbantaknál a libbantizmus = halál kultúrája.
fogas paduc
2024. szeptember 05. 13:53 Szerkesztve
ld fent
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 05. 12:19 Szerkesztve
Trump és a fasszopó kóserkonzervatívok természetesen támogatják a magzatgyilkosságot, ahogyan Trump is kijelentette, hogy "kormánya nagyszerű lesz a nők reproduktív jogaira nézve". Ebben a kérdésben már régen megalkudtak. Természetesen az izraeli népirtás támogatásában nincs és nem is lehet megalkuvás. Júdeó-keresztény fasszopók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!