Áradások és földcsuszamlás: ítéletidő pusztít Olaszországban

2024. szeptember 20. 12:34

Ezer főt kellett kimenekíteni az otthonukból.

2024. szeptember 20. 12:34
New Flood In Romagna

Nyitókép: Andrea Savorani Neri / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Többen eltűntek, legalább ezer embert pedig ki kellett menekíteni, miután a súlyos esőzések után súlyos áradások és földcsuszamlások pusztítanak az Olaszország északi részén lévő Emilia-Romagna régióban. 

Teljes vészhelyzet a kialakult állapot”

– jellemezte a szituációt Ravenna polgármestere. 

A Borisz névre keresztelt ciklon következtében az olasz hatóságok több településen is kimenekítették az embereket, a híradások szerint egyes városok víz alá kerültek, iskolákat zártak be és vonatjáratokat töröltek.

A két eltűntként kezelt személy az áradások elől egy tetőre menekült, ám az beomlott alattuk. 

Épp csak befejeztem a felújítást, most másfél méteres víz áll a házamban”

– mondta egy dühös lakos. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
namégmitnem
2024. szeptember 20. 13:13
A helyzet az, hogy Emilia-Romagna tartomány hagyományosan (szélső)balolkdali vezetés alatt áll, amely soha nem tartotta kötelességének, hogy érdemben foglalkozzék a folyóvizekben gazdag régió árvízvédelmével, a védművek karbantartásával, a természeti katasztrófákra való felkészüléssel. A baloldali adminisztrációk nemtörődömsége két közép-olasz tartományra: Emilia-Romagnára és Toscanára erősen rányomja a bélyegét. Ez minden természeti csapás (árvíz, földrengés) alkalmával megmutatkozik.
auditorium
2024. szeptember 20. 13:08
Vita van erről, mert tavaly ugyanazokban a városokban és vidékeken volt árviz, ahol az idén. Közben állitólag a kormány hatalmas összeget utalt át a károsultaknak . Ezt azonban a svájci PD-s nő tagadja, állitólag nem érkezett meg a pénz az önkormányzatokhoz vagy nem használták fel a folyók medrének tisztitására. NEM TUDNI, ki mond igazat ? Faenza, Lugo, Ravenna vidéke áll viz alatt. Sok időszakos folyó van erre, nyáron alig csordogál benne viz, de ha ősszel esőbombák érik napokig a területet, akkor igen veszélyessé válnak . Az árterületen faligeteket kellene hagyni és nem mindent lecementezni, beépiteni. A folyók medrét pedig évente kellene kotorni. A klimaváltozás mindenütt érezhető, váratlan forgószél, cunami, hatalmas esőzések vagy iszonyú hőség és szárazság nyáron.
ihavrilla
2024. szeptember 20. 12:51
Persze, hogy ez van, hiszen Orbán nem küldi a katonákat.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 12:40
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­l­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­p­­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!