A külügy is készül a Németország-Magyarország meccsre

2024. szeptember 07. 10:55

Több konzul is jelen lesz a stadionban, akikhez fordulhatnak a magyar szurkolók.

2024. szeptember 07. 10:55
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

 

Három magyar konzul is jelen lesz a Magyarország-Németország labdarúgó-mérkőzésen szombaton Düsseldorfban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a meccs napjának reggelén Budapesten.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a Nemzetek Ligája csoportkörének első fordulójában rendezett meccsre 930 magyar szurkoló vásárolt belépőjegyet. „Nekik mondom, hogy a düsseldorfi főkonzulátusunk természetesen egész nap elérhető, és minden munkatársunk ügyeletben van” – közölte.

Ugyanakkor annak érdekében, hogy a helyszínen tudjunk segítséget nyújtani szükség esetén, a Merkur Spiel-Arenában három konzulunk lesz személyesen is jelen majd azon a területen, ahova a vendégszurkolók jegyei szólnak”

– tette hozzá. „Arra kérem önöket, a helyszínen szurkolókat, hogy ha bármiben segítségre van szükségük, akkor a konzul kollégákhoz forduljanak bizalommal” – mondta.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint ügyeleti telefonszám működik most is, ezt hívhatják az érintettek baj esetén, vagy ha bármilyen segítségre van szükségük: +36 30 387 0636 „Reméljük, hogy a mai nap sem a konzuli esetekről, hanem magyar győzelemről lesz majd emlékezetes. Mindenkinek jó szurkolást kívánok! Hajrá magyarok!” – zárta mondandóját.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 07. 15:15
907 óta tart. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
orokkuruc-2
2024. szeptember 07. 12:01
patkány fritzektől meg kell kérdezni, hova kérnek még 2000 migrincset? És 6 cm késsel, vagy aze eredeti méret is jó?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 07. 11:09
Csak nehogy pont akkor roskadjon össze Németország, amíg a magyarok ott vannak, mert a végén mentőhelikoptert kell értük küldeni kakadunak! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 07. 11:02
3 konzul is lesz a stadionban? Miért? Ha valakinek épp akkor jár le az útlevele érvényessége, de továbbra is Németországban szeretne dolgozni, akkor ott helyben meghosszabbítják neki? 🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!