Washington Post: Elkapták az oroszok golyóit az ukránok

2024. augusztus 11. 12:09

Max Boot biztonságpolitikai szakértő szerint itt az ideje, hogy Biden engedélyt adjon arra, hogy az ukránok amerikai rakétákkal lőjenek orosz területre.

2024. augusztus 11. 12:09
null

Nyitókép: Kurszk/Governor of Kursk Region / AFP

Max Boot a Külkapcsolati Tanács biztonságpolitikai szakértője a Washington Postban írt cikket az ukránok orosz területén végzett hadműveletéről. A szerző azt állítja, hogy ez az akció nagyobb és hatékonyabb volt, mint a tavalyi sikertelen ellentámadás. 

„Az ukránok gyakorlatilag besétáltak a kurszki térségbe, mert az oroszok nem számítottak az ottani támadásra” 

– írja Boot. 

A szakértő szerint az ukránok valószínűleg tanultak abból, hogy a Wagner-csoport zsoldosai szinte szabadon haladtak Moszkva felé, mikor tavaly puccsot kíséreltek meg a katonai vezetés ellen. A szerző leírja: Oroszország belseje gyengén védett, és nehézkesen mozog az orosz hadsereg. 

„Elgondolkodtató, hogy az ukránok miért indítottak költséges és hiábavaló frontális támadást az orosz vonalak ellen tavaly nyáron, ahelyett, hogy egy »balhoroggal«, orosz területen keresztül hátulról támadják az orosz védőket – hasonlóan ahhoz a manőverhez, amelyet az Egyesült Államok alkalmazott az iraki erők ellen Kuvaitban az 1991-es Öbölháborúban” – írja Boot. 

Oroszország fegyveres erőit és politikai vezetését a jelek szerint teljesen megdöbbentette az ukrán művelet – állítja a szerző Boot. Hozzáteszi: az ukránok állítólag sok orosz katonát fogtak el – olyan hadifoglyokat, akiket a jövőbeni cserék során felhasználhatnak az orosz fogságban lévő ukránok kiszabadítására.

Boot szerint nevetséges, hogy Putyin provokációnak nevezte az akciót. 

A szerző szerint a nagy kérdés az, hogy mit terveznek az ukránok: megtartják a területet, vagy inkább visszavonulnak.

Megjegyzi: sok minden múlhat az amerikai hozzáálláson, hiszen az amerikai fegyverszállítmányok feltétele eddig az volt, hogy önvédelemre használják őket, és ne orosz területek ellen. 

„Míg a Biden-kormányzat nem panaszkodott az amerikai gyártmányú járművek használata miatt ebben az offenzívában, a jelek szerint még nem adott engedélyt Ukrajnának arra, hogy amerikai gyártmányú ATACMS rakétákat használjon orosz repülőterek és más, mélyen Oroszországon belüli célpontok támadására” – írja Boot, aki szerint Amerikának engedélyt kellene adnia az ukránoknak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 12. 19:01
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a törpe mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Doki53
2024. augusztus 12. 16:13
Erősen kétlem, hogy onnan élve vonulnak vissza. Azt is kétlem, hogy az oroszok nem tudtak a támadásról. Viszont élek a gyanúval, hogy az oroszok nem véletlenül, figyelmetlenségből engedik ilyen mélyen a területükre. Valami bűzlik itt.
bumbi
2024. augusztus 12. 10:39
nincs itt semmi látnivaló, ez csak az Ukrán különleges katonai művelet. :)))
kukasmacska
2024. augusztus 11. 22:29
Das Boot. Esze annyi, mint egy tengeralattjárónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!