Tragédia a Földközi-tengeren: légi bemutató közben lezuhant egy repülőgép (videó)

2024. augusztus 16. 19:47

A pilóta nem élte túl a zuhanást.

2024. augusztus 16. 19:47

Nyitókép: X

A Földközi-tengerbe zuhant pénteken egy magántulajdonban lévő, sugárhajtású repülőgép, amely a dél-franciaországi Lavandou település melletti légi bemutatón vett részt, a pilótát holtan megtalálták – közölték a francia hatóságok. A légi bemutató a II. világháborús szövetséges hatalmak provence-i partraszállásának 80. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozat része volt.

A francia légierő közlése szerint a szerencsétlenül járt gép Fouga Magister típusú volt, és nem hozzájuk tartozott, hanem egy magánszervezeté volt. A baleset miatt a bemutató hátralévő részét már nem tartották meg”

– tették hozzá. 

Később közölték, hogy a kutató-mentő csapat megtalálta a pilóta holttestét. Két nappal korábban összeütközött a francia légierő két vadászgépe az ország keleti részén, és egy tanulópilóta, valamint az oktatója életét vesztette.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. augusztus 17. 12:57 Szerkesztve
Ezek a légi bemutatók arra jók, hogy előbb utóbb tragédiába torkoljanak.
lajajakab11
2024. augusztus 17. 11:20
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
lutra
2024. augusztus 17. 11:04
Szerintem túl alacsony volt a sebessége, és túlzottan bedöntötte a fordulóban, ezért átesett (elfogyott a felhajtóerő a szárny alatt, gyakorlatilag kicsúszott alóla a levegő).
titi77
2024. augusztus 17. 05:00
na ruszkik. rábasztatok! jónnek a francia kamikáze pilóták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!