Több tízezer muszlimot várnak egy német városba

2024. augusztus 22. 16:53

Az egyik iszlámszakértő szerint a közösség a saría bevezetését szeretné elérni Európában.

2024. augusztus 22. 16:53

A nyitókép illusztráció. Fotó: MARKUS SCHOLZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A héten péntektől vasárnapig ünneplik a „Jalsa Salana”-t, az „Ahmadiyya Muslim Jamaat” közösség éves közgyűlését, amely Európa legnagyobb muszlim összejövetele.

A rendezvényre mintegy 50 ezer muszlim látogat el a németországi Mendigbe

– írja a Bild.

Ezzel kapcsolatban Susanne Schröter iszlámszakértő a Bildnek leszögezte: „a csoport békés, saját pénzéből él, de nagyon elkötelezett missziós tevékenységet folytat.” A Frankfurti Johann Wolfgang Goethe Egyetem Frankfurti Globális Iszlám Kutatóközpontjának vezetője szerint annak ellenére, hogy a követők betartják az európai országok törvényeit,

meg vannak győződve arról, hogy végső soron a saría az, amit a muszlimoknak be kell tartaniuk.

A Hamász-mészárlás után azt tapasztaltam, hogy nagyon Izrael-ellenesek, sőt antiszemiták” – fogalmazott.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levi87
2024. augusztus 23. 09:02
Újabb iszlámellenes gyülöletkeltés. A muszlimok országok többségében sincs sharia. Majd pont Németországban gogják bevezetni ahol él 5% muszlim. A sok fideszbirka pedig benyalja az ilyen hireket.
auditorium
2024. augusztus 23. 07:57
Az előzmény: Hamburgban a fotón látható szép új Kék mecsetet bezáratták a németek, mert gyanitották, hogy az Iszlám Kultúrcentrumban politikai aktivitás is folyik. Erre válaszként két nappal ezelőtt bezáratta Irán Teheránban a Német Intézetet. A mostani ötvenezer muszlim összehivása ennek a két epizódnak következménye lehet . A megtorlás törvénye szerint... most erősitenek német területen és a shariát fogják követelni (volt már rá eset előbbre is ébben ebben a városban, ahol egy evangélikus temlomot eladtak nekik.
atti64
2024. augusztus 22. 21:26
PATKÁNYOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eljolesz
2024. augusztus 22. 19:02
"Susanne Schröter iszlámszakértő " "A Hamász-mészárlás után azt tapasztaltam, hogy nagyon Izrael-ellenesek, sőt antiszemiták” – fogalmazott." Ez komoly iszlámszakértő lehet, bármi is az. Rájött. hogy az arabok gyűlölik a zsidókat! :) Ráadásul mindkettő sémi nép, tehát az antiszemita itt rossz szóhasználat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!