Sokkolta a Hamászt a vezére halála

2024. augusztus 01. 09:26

Megdöbbent a terroszervezet, hogy megölték a vezetőjét.

2024. augusztus 01. 09:26
Protest in Pakistan to condemn assassination of Hamas political chief Ismail Haniyeh

Nyitóképen: Hamász-párti tüntetés Pakisztánban Haniyeh halála után (fotó: Anadolu via AFP)

 

„Sokkos állapotba” került a Hamász vezetése azok után, hogy megölték a politikai vezetőjüket, Ismail Haniyeh-t – írja a BBC.

A 63 éves politikust Iránban érte a halál, egy izraeli légicsapás után. Haniyeh már a nyolcvanas évek óta a Hamász vezető politikusa volt, akinek fontos szerepe volt a palesztin fegyveres szervezet és az Irán közötti kapcsolatok fenntartásában.

Izrael már régóta vadászott rá,

egy libanoni útját a minap pont emiatt mondták le – de a halál Iránban is utolérte.

A Hamász vezetőjének halála új hatalmi harcokat robbanthat ki a szervezetben. A BBC arról ír: Haniyeh „pragmatikusabb” volt sok más Hamász-vezetőhöz képest, inkább törekedett az arab kormányzatokkal való kapcsolatra, mint a radikális és fegyveres politikában hívő kollégái. 

Akiket a történtek a mostani megdöbbenésük ellenére sem fognak más belátásra téríteni.

„A Hamász egy eszme, egy ideológia. A vezető megölése nem fogja megváltoztatni a Hamászt, nem fogja magát megadni, nem fog más engedményt tenni” – jelentette ki Haniyeh halála kapcsán a Hamász egy tisztségviselője a BBC-nek.

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
id. Horváth József
2024. augusztus 03. 11:58
Mit igazol a Hamasz vezetök likvidálása? Azt, hogy a fogvatartott izraeli „túszok” biztonságban (beépült ügynökök védelmében) vannak!! Miért? Ha elrabolt családtagod fejéhez pisztoly van szegezve mernéd lelövöldözni a rablók vezéreit??
0123456789-2
2024. augusztus 01. 17:31
Azt kapta a csecsemő lefejeztető amit érdemelt, nem kell Hágában mennie, várják a szűzei.
lauderstenonis-2
2024. augusztus 01. 10:29
"A 63 éves politikust Iránban érte a halál" Helyesen: A 63 éves terroristát Iránban érte a halál
Tasi János
2024. augusztus 01. 10:19
A "nagy közel-keleti háború"-ról ebből a filmből sokat megtudhatsz! Egyebek közt megtudhatod a rühes patkányok neveit, akik mindent megtesznek érte. Ez sosem fog bekerülni a mainstream médiába... videa.hu/videok/film-animacio/ima-az-armageddonert-2024-202497thriller-dokumentum-TrkODstYxccVuOtk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!