Rendkívüli állapotot hirdettek az oroszországi Belgorodi megyében

2024. augusztus 14. 09:19

Az ukrán erők napi rendszerességgel ágyúzzák a területet.

2024. augusztus 14. 09:19
null

Nyitókép: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó

Rendkívüli állapot vezetett be szerda hajnalban Oroszország Belgorodi megyéjében Vjacseszlav Gladkov kormányzó az ukrán támadásokra hivatkozva.

„A belgorodi régióban továbbra is nagyon nehéz és feszült a helyzet” – mondta Gladkov a Telegramon közzétett videoüzenetében. Arra hivatkozott, hogy az ukrán erők napi rendszerességgel ágyúzzák a megyét, „lakóházakat pusztítanak el, civileket sebesítenek és ölnek meg”.

Ezért arra a döntésre jutottunk, hogy Belgorod megye egészében regionális rendkívüli állapotot hirdetünk ki, és arra kérjük a kormányt, hogy hirdessen ki szövetségi szinten is rendkívüli állapotot” – tudatta Gladkov.

Gladkov beszámolója szerint az éjjel két falut, Sebekinót és Usztyinkát érte ukrán dróntámadás. A szomszédos Kurszki, Voronyezsi és Brjanszki megyéből is jelentettek dróntámadásokat. A Belgorodi megyével határos kurszki régióban az ukrán erők a múlt héten meglepetésszerű betörést indítottak, aminek következtében állításuk szerint csaknem ezer négyzetkilométer orosz területet, több tucat települést vontak ellenőrzésük alá Oroszországban.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. augusztus 14. 14:32
Az ukrán faj az oroszok kurvára elbaszott klónja!....mocskos, koldus, fasiszta valami ...civileket támadnak, mert rettegnek az orosz katonáktól!....pusztuljon minden darab ukrán fasiszta!....Putin előre!!!!
2024. augusztus 14. 11:37 Szerkesztve
Ez a Gladkov az ottani túlmozgásos sárgarigó de úgy posztolgat mint kakigeci.
genusnexxt
2024. augusztus 14. 11:26
Chekke-Faint 2024. augusztus 14. 11:13 "Kaleta balos kormány által kinevezett" Hazudtak neked Buksika. Kaletát 2017-ben nevezték ki a perui magyar nagykövetség élére, majd 2018 megbízták a bolíviai képviselet ellátásával is. Felívelő karrierjét biztosan segíthette fidkány körökben közismert pedofil hajlama is. #pedofidesz #csicskaoban
genusnexxt
2024. augusztus 14. 10:53
Szerintem 2024. augusztus 14. 10:36 "nem tény és nem a valóság" Kaleta sosem volt. Szolnoki karateedző sosem volt. Valószág sosem volt. Szerintem Buksikám. #pedofidesz #csicskaorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!