Panaszkodott a magyar börtönben lévő antifa ügyvédje: Minden félelmünk valóra vált

2024. augusztus 02. 12:48

A Die Tageszeitung emlékeztetett, hogy emberi jogi szervezetek többször bírálták a magyar börtönökben uralkodó körülményeket.

2024. augusztus 02. 12:48

A nyitókép illusztráció. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A türingiai antifasiszta Maja T.-nek börtönben kell maradnia Magyarországon – számolt be a Die Tageszeitung az online megjelent cikkében.

A budapesti ügyészség a lapot arról tájékoztatta, hogy a felfüggesztett büntetés ellen benyújtott fellebbezése sikeres volt.

A döntés október végéig érvényes.

A bíróság első fokon úgy döntött, hogy T. 30 millió forint (76 ezer euró) óvadék ellenében és azzal a feltétellel szabadulhat, hogy havonta egyszer jelentkezik a rendőrségen. A hét eleji újabb tárgyaláson a bíróság szintén a házi őrizet ellen döntött. Ez ellen fellebbezés van folyamatban – mondta el a lapnak T. ügyvédje, Sven Richwin. Ennek ellenére Richwin azt mondta: „Az a benyomásom, hogy Maja előzetes letartóztatásban akarják tartani”. Richwin Maja T. budapesti magánzárkában való fogvatartása kapcsán azt mondta:

Minden félelmünk valóra vált”.

Emberi jogi szervezetek többször bírálták a magyar börtönökben uralkodó körülményeket.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 02. 19:04
A tohadék orban ezt is szanadon engedi majd, mint a többit. A terrorbanda felének a nevét se tidjatjuk. A magyarorszagi zsidó kommunista segítőik szabadlábon röhögnek a magyarokon.
steinamanger-2
2024. augusztus 02. 16:00
Na ja, börtönben nem voltam, de magyar kórházban jártam nemrég. Okádnivaló állapotok voltak nyugati szemmel. Gondolom a börtön sem jobb.
W23458
2024. augusztus 02. 15:54
Örülj hogy nem Oroszországban vagy Venezuelában kaptak el. Ott megtudnád milyen a "rémálom"
paracelsus-2
2024. augusztus 02. 15:51
Bár úgy lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!