Német lap: Magyarország lesz a nyertese a helyzetnek, amit Scholz teremtett

2024. augusztus 24. 18:26

Van, amiben a német kancellár nem volt teljesen őszinte – mutat rá a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője.

2024. augusztus 24. 18:26
null

Nyitókép: Képernyőkép / FAZ

Olaf Scholz német kancellár a Kijevnek nyújtott támogatást szinte teljes egészében a befagyasztott orosz pénzekből akarja finanszírozni. Ezzel saját magának adja fel a leckét – olvasható Reinhard Veser cikkében a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hasábjain.

Mint a cikk szerzője fogalmaz: Olaf Scholz kancellár nem fedi fel a teljes igazságot, amikor azt állítja, hogy csak „technikai kérdéseket” kell még megoldani ahhoz, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatást az orosz központi bank befagyasztott pénzeszközeiből származó kamatbevételekből finanszírozzák.

A FAZ szerzője szerint ugyanis ennek legnagyobb akadálya éppen politikai jellegű. 

Miért kellene Orbánnak és Ficónak lemondania a befolyásáról?

– teszi fel a kérdést Reinhard Veser. Mint rámutat: ha Magyarország és Szlovákia a vétójogukkal élve felborítanák a szankciókat, akkor összeomlana az egész struktúra, amely az orosz pénzeket hivatott az EU-ban Ukrajna számára hasznosítani. Az USA ezért jogilag biztos garanciát akar arra, hogy az orosz központi bank pénzeszközei tartósan befagyasztva maradnak. Egy ilyen megoldásba azonban Magyarországnak és Szlovákiának is bele kellene egyeznie.

„A két ország, amely más tekintetben is harcban áll az EU-val, lemondana egy erőteljes nyomásgyakorlási eszközről. Miért tennék ezt?” – zárul a cikk. 

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nnjohn
2024. augusztus 26. 04:54
Kétszer toppants is hozzá Andriska !!!
alexandrosz-2
2024. augusztus 25. 18:36
A vétótlan köpcös geci egy szarrá zsarolt csicska. Eddig mindent aláírt, amit a zsidó gazdái parancsba adtak neki, vagy ha nem, kizavarták a teremből. Ezért nem kérdés, hogy ezt a marhaságot is vétótlanul aláírja, akárcsak a hohol eu.csatlakozást, a hohol háborús támogaatásokat 85+50+5+5,8 milliárd euróval, a 14 őrült szankciós csomagot és a soktucatnyi szankcióhosszabbítást 6 havonta.
robertdenyiro
2024. augusztus 24. 21:56
"Az USA ezért jogilag biztos garanciát akar arra..." mondja a harmadosztályú libkány csicskaügynök. Egyúttal bevallotta, hogy kinek is dolgoznak ők valójában. Ugye-ugye, mocskos libkány féregek, nem is vagytok ti annyira fifikásak mint amilyennek hiszitek magatokat.
zsocc44
2024. augusztus 24. 21:52
magyarok2026makrancos-kata 2024. augusztus 24. 19:58 Röviden: a durva anyádat! Bővebben: “nyugati” polgárként, ez szimpla lopás! Ugyanis a szankciók egyoldalúan kerültek meghatározásra! Mert csak! Kinek ártottak a szankciók? A nyugatnak. Milye van a nyugatnak a morál lófilén kívül? Egy kevéske barnaszene… neked jó, ha ennyire hülye vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!