Nagyon csúnyán beleszállt az ABBA Trumpba

2024. augusztus 29. 17:53

Helyszíni tudósítások szerint egy minnesotai republikánus nagygyűlésen az ABBA The Winner takes it all, Money, money, money és Dancing queen című slágere is felcsendült.

2024. augusztus 29. 17:53
Donald Trump Holds First Rally Of 2024 Presidential Campaign

Nyitókép: Brandon Bell/Getty Images

Az ABBA svéd popegyüttes kiadói, a Universal Music és a Polar Music International csütörtökön arra kérte Donald Trump amerikai republikánus elnökjelöltet, hogy ne használja kampányrendezvényein az ABBA dalait.

Ezt is ajánljuk a témában

Helyszíni tudósítások szerint egy minnesotai nagygyűlésen az ABBA The Winner takes it all, Money, money, money és Dancing queen című slágere is felcsendült, de a kiadók közölték, hogy erre a kampánystáb nem kért és nem is kapott engedélyt.

Az államban jelentős svéd gyökerű közösség él. A Svenska Dagbladet című svéd napilap számolt be arról, hogy a kampánygyűlésén a popegyüttes számaiból készített több mint tízperces videoklipet is levetítettek.

„Az ABBA tagjaival közösen felfigyeltünk arra, hogy napvilágot láttak olyan felvételek, amelyeken az ABBA zenéje hallható Trump-rendezvényeken, ezért azt kértük, hogy a dalok használatát haladéktalanul hagyják abba és a felvételeket távolítsák el” – írta a Universal Music. Az ABBA nem fűzött további kommentárt az ügyhöz. A Reuters hírügynökség megkeresésére közölték, hogy teljes mértékben egyetértenek a Universal közleményével.   

Az elmúlt években több más művész, a többi között a néhai Tom Petty, Adele brit énekes és az amerikai R.E.M. is kifogásolta, hogy a dalaikat felhasználták Donald Trump kampányrendezvényein. 

Pár héttel ezelőtt Céline Dion kanadai énekesnő és kiadója tette szóvá, hogy dalát „engedély nélkül” használták a kampányban.

(MTI)

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2024. augusztus 31. 14:25
Megazösszeskereskedelmiláncoknál
vandor-58
2024. augusztus 30. 14:43
Van elég pénze hogy jogdíjat fizessen persze hogy beleszálltak már ha egyáltalán érdekli bárkit is
Reszelő Aladár
2024. augusztus 30. 09:56
Asszem a sztori lényege, hogy nem is lehetne tiltani. Legalábbis a jogok a kiadónál vannak, akik pedig a megfelelő ellenértékért kb nem nagyon szólhantak bele, ki és hol, hogyan használja. De persze ez egy lipsi világ. A cukrászt lehet kötelezni egy buzitorta elkészítésére, de egy közismert zeneszámot letilthat bárki bárhol?
Teréz Pitykéz
2024. augusztus 30. 09:52
25 év eltelt … már használható … De én ezek után nem hallgatok Abbá-t…. bolsevik libsi banda
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!