Milliomossá vált egy ír alkalmazott, mert Elon Musk jogtalanul bocsátotta el

2024. augusztus 13. 20:38

Több mint 200 millió forint ütötte a markát.

2024. augusztus 13. 20:38
Cannes Lions International Festival Of Creativity 2024 - Day Three

Nyitókép: Richard Bord/WireImage

Az X-et rekordösszegű, több mint 550 000 eurós (220 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték az írországi európai központjának egy korábbi vezető beosztású alkalmazottja számára, miután kiderült, hogy tisztességtelenül bocsátották el, amikor nem válaszolt Elon Musk e-mailjére – írta meg a Guardian. Gary Rooney a Twitter International dublini irodájában a beszerzésért felelős igazgató volt. A platform felvásárlása után néhány héttel a Musk üzenetet küldött a munkatársaknak, amelyben felvázolta a vállalkozással kapcsolatos elképzeléseit.

Válaszút előtt az alkalmazottak

Ahhoz, hogy a jövőben egy áttörést hozó Twitter 2.0-t építsünk, és sikeresek legyünk az egyre növekvő versenyben, rendkívül keményen kell dolgoznunk. Ez azt jelenti, hogy hosszú órákat kell majd dolgoznunk nagy intenzitással. Csak a kivételes teljesítmény jelent majd átmenő jegyet” – állt a levélben.

Az e-mailben Musk azt írta: „Ha biztos vagy benne, hogy az új Twitter részese akarsz lenni, kérjük, kattints igennel az alábbi linkre”, hozzátéve, hogy azok a munkatársak, akik ezt nem teszik meg, háromhavi végkielégítést kapnak. Rooney azonban nem kattintott az „igen” gombra, ezért három nappal később váratlanul kapott egy emailt a cégtől, amelyben tudomásul vették az önkéntes felmondását. Nem sokkal később elzárták a céges rendszerektől, annak ellenére, hogy ő nem mondott fel, és nem írt alá semmilyen dokumentumot.

A bíróság a kirúgott alkalmazott javára döntött

Rooney azonnal jelezte a Twitter, időközben X-re átkeresztelt cég felé, hogy nem áll szándékában felmondani, majd pert indított egy írországi munkaügyi bíróságon, mivel szerinte jogtalanul bocsátották el. Az X azzal védekezett, hogy 

Rooney döntése, miszerint nem kattintott a linkre, felmondásnak tekinthető, de a bíróság ezt az érvet nem fogadta el.

A bíróság 550 ezer eurós kártérítés megfizetésére kötelezte az X-et, amely Írország történetének legnagyobb kártérítése jogtalan kirúgás miatt. Az összeg Rooney 2023. január és 2024. május közötti kieső jövedelmét (350 ezer euró), valamint a jövőbeni becsült jövedelemkiesést (200 ezer euró) tartalmazza.

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 14. 11:19
A clickbait címet tessék továbbolvasni, akkor kiderül, mi a lényeg. Amúgy ilyen módon itthon sem hinném, hogy bárkit ki lehetne rúgni, de persze a jövőben majd az AI mondja meg, hogy ki megy és ki marad. A havi 20500 EUR fizetés pedig nem rossz pénz, ha még egyéb juttatások is jönnek rá, akkor pláne. Persze mostanra divat lett, hogy egy multicég tulaja miatt tömegesen állnak fel emberek és mondanak vissza szerzősdéseket más partnerek, dehát egy ideológiavezérelt világot élünk. Ha a tag éppen menni akart, akkor ez egy óriási jackpot.
SzaboGeza
2024. augusztus 13. 22:29
Csak gratulálni TUDOK!!!
Akitlosz
2024. augusztus 13. 22:14
550 000-rel senki sem válik milliomossá. Hoppá megint hülye és próbálja hajhászni a szenzációt. Az ír ember nézne ki a fejéből, amikor Hoppá azt akarná neki bemesélni, hogy milliomos lett.
SzaboGeza
2024. augusztus 13. 22:13
DE kíváncsian várom:))) A MEGOLDÁST!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!