„Már biztonságban vagyunk, Magyarországon" – robbant a TikTok a Horvátországban zajló dráma után

2024. augusztus 15. 13:34

Hazánkba menekült egy dél-afrikai nő.

2024. augusztus 15. 13:34

Fotó: MÁV/Facebook-oldal

A gyanú szerint három férfi brutálisan megvert egy dél-afrikai nőt Horvátországban, akit előbb Magyarországra menekítettek, hogy innen, biztonságosan térhessen haza. A balkáni országba házasodó asszony családon belüli erőszak miatt a gyermekével elköltözött a férjétől, most pedig – állítása szerint – rasszista főbérlője két fiával brutálisan bántalmazta és a holmijával együtt kizárta a lakásból – írja a Times Live.

A dél-afrikai nő TikTokra feltöltött videóban kért segítséget, amelyet hamarosan felkapott az internet. 

Úgy vertek, mintha egy állatot vernének. Jöttek a rendőrök, de senki nem csinált semmit. Ehelyett elvették az igazolványomat”

– mondta a nő remegő hangon.

A videó felkeltette a Dirco (Nemzetközi Kapcsolatok és Együttműködési Minisztérium) szóvivőjének, Clayson Monyelának a figyelmét is, aki lépéseket tett a nő biztonsága érdekében. Megerősítette, hogy az osztálynak sikerült kihoznia a nőt Horvátországból, és gyermekével egy magyarországi szállodába szállították. Jelenleg már úton vannak Dél-Afrikába.

„Szeretnék köszönetet mondani Clayson Monyelának, a Truth SA-nak, a Love SA-nak, a belügynek, Dél-Afrika budapesti nagykövetségének és mindenkinek, aki megosztotta történetemet, imát és szeretetet küldött. A fiammal most arra készülünk, hogy hazamenjünk” – tette közzé Horing.

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoked_ly
2024. augusztus 22. 10:32
Mehet haza szeretett Afrikájába! Miért is jött ide Ejrópába?? 🤔
gyulako
2024. augusztus 16. 13:31
A címben valaki hazudik, a cikkben szó sem esik arról, amit hatásvadász címnek írtak, azaz "Már biztonságban vagyunk, Magyarországon"!
luisbathhelena
2024. augusztus 15. 21:23 Szerkesztve
Namarmost egy budos szóval nem irtak h fekete lehetne fehér is. Na jo vicceltem akkor nem kiabálnak rasszizmust meg az összes NGO magasról leszarja... Amúgy az ottani feketéknek se kell rasszizmusert a szomszédba menni
lurker
2024. augusztus 15. 17:24
Dél-Afrikát már elvették a a fehérektől, mégis mit akarnak itt Európában Dél-Afrikaiak, még több fehér területet? Nem kéne tök jól élniük Dél-Afrikai arany és gyémánt kincsei közt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!