Lekapcsoltak jobbos Instagram-oldalakat

2024. augusztus 23. 15:27

Az Instagram a tréfát sem értette, hiszen egy paródiafiókot is törölt.

2024. augusztus 23. 15:27

Nyitókép: Lionel BONAVENTURE / AFP

A francia jobboldal több prominens képviselőjét is kellemetlen meglepetésként érte, hogy augusztus 21-én, szerdán törölték Instagram-fiókjukat, annak ellenére, hogy több ezer követőjük van, és nem követtek el szabálysértést – írja a European Conservative

A portál rámutat, az Instagram által politikai szempontból inkorrektnek ítélt fiókok tiltása nem újdonság. Néhány héttel ezelőtt a transzneműség zsarnokságát elítélő esszé szerzői, Dora Moutot és Marguerite Stern tapasztalhatta meg az Instagram cenzúráját, amikor az állítólagos „transzfóbia” vádjaira hivatkozva kirúgták őket a platformról.

Ezúttal a jobboldali mozgalomhoz tartozó fiókok voltak a célpontok. 

Alice Cordier-t, a Némésis nevű feminista kollektíva elnökét, a francia jobboldali ellenállási mozgalom egyik vezető alakját kitiltották a platformról. Az ASLA, vagyis az Association de Soutien aux Lanceurs d'Alerte, amely a francia kormány ellenfelei – a nacionalisták, a sárgamellényesek vagy a mezőgazdasági termelők – által elszenvedett elnyomó és igazságszolgáltatási túlkapások ellen küzd, szintén feketelistára került.

Az Instagram a tréfát sem értette, hiszen az Une bonne droite nevű paródiafiókot is törölte. 

A fiók címe franciául egy szójáték, hiszen az „une bonne droite” (jó jobboldal) kifejezés politikailag érvényes jobboldalt jelent, de azt is jelenti, hogy „hatásos ütés”. Az „Une bonne droite” jobboldali vezető médiaként határozza meg magát, amely „pozitív és lelkes nacionalizmust” hirdet.

Az Institut de Formation politique, amely az elmúlt húsz évben a fiatal jobboldali aktivisták képzésével és bevonásával foglalkozott, szintén a fiókja megszüntetésével szembesült, de egy fellebbezést követően engedélyezték, hogy folytassa tevékenységét.

Ezek a személyek és szervezetek továbbra is aktívak más hálózatokon, különösen az X-en, ahol elítélik az Instagram cenzúráját. A tömeges törlések bejelentése óta felháborodás uralkodik azokban a körökben, amelyek tagadják a törölt fiókok bármiféle jogi vétségét, és hangsúlyozzák a véleménynyilvánítás szabadságához való jogukat. 

A Reconquête elnöke, Éric Zemmour védelmére kelt az elhallgattatott kommentátoroknak. „Támogatom őket. Figyelemre méltó munkát végeznek a közösségi médiában. Nagyobb bátorsággal védik Franciaországot és az igazságot, mint sok politikus” – mondta az X-en.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominik
2024. augusztus 25. 11:49
Közel a választás, kedződik a propagandaszezon xD
herden100
2024. augusztus 23. 19:15 Szerkesztve
Engem a Hősök terén lévő Gabriel Arkangyal fotóért tiltottak le. ÉPŰL A BÖRTÖNBOLyGÓ...
lemez
2024. augusztus 23. 17:37
A világ urai.Meg is kell szüntetni ezt az anarchiára szomjazó globalista reklámoldalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!