Korányiék az osztrák demokráciáért is aggódnak

2024. augusztus 23. 07:54

Ez volt az a civil szervezet, amelyik több mint 3 milliárd forintot juttatott a magyar baloldali politikai szervezetek és médiumok részére.

2024. augusztus 23. 07:54
Korányi Dávid, Karácsony Gergely
Both Hunor
Both Hunor
Pesti Srácok

Nyitókép: Facebook

„A Korányi Dávid nevével fémjelzett amerikai székhelyű, nemzetközi felforgatásra szakosodott alapítvány, az Action for Democracy most épp az osztrák választásokba kíván beavatkozni. Ahogy emlékezhetünk, ez volt az a civil szervezet, amelyik a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően több mint 3 milliárd forintot juttatott a magyar baloldali politikai szervezetek és médiumok részére. És bár tagadták a politikai beavatkozás szándékát, az egységesen induló hazai baloldal pártjainak is bőven jutott, a kétesen összegyűjtött amerikai pénzből.

Az Action for Democracy már a lengyel és olasz választások környékén is tevékenykedett, és most a 2024. szeptember 29-én tartandó osztrák országgyűlési választásokat is szeretnék befolyásolni. Vagyis minden olyan országban megjelennek Korányiék, ahol komoly esély van a jobboldal győzelmére, és valamiért az amerikai baloldalnak kiemelt célpontot jelentenek. Az érintett országban aztán az általuk kiválasztott szervezeteket, Magyarországon a Mindenki Magyarországa Mozgalmat támogatják. Legalábbis eddig ezt tették.

A módszer Ausztriában más, mivel a mostani pályázat esetben nem ők választanak ki egy konkrét szervezetet a támogatásra, hanem – legalábbis elvileg – várják azon jelentkezők érkezését, akik szeretnének tenni az »autokratikus tendenciák« ellen, és »demokratikus értékek és intézmények védelme« érdekében. A pályázat nyomán 50 ezer dollárnyi támogatást kaphat egy-egy civil szervezet. A pályázónak vagy a választásra való mozgósítást kell szolgálnia, vagy innovatív és hatásos intézkedéseket kell tennie a »kiábrándultság és az politikától való elszakadás« ellen. De a helyi közösségek támogatása is célja Korányiéknak természetesen »a demokratikus értékek és intézmények védelmében.«

Ezek a lózungok ismerősen hangozhatnak, hiszen a 2022-es kampányban is első körben csak a mozgósítást kívánta szolgálni a Korányi-féle civil szervezet a Magyar Tavasz nevű mozgósítási akciójával. De »kultúraváltásról« is beszéltek a választásokon. Aztán végül kiderült, hogy volt NATO hadvezérek, és volt amerikai kormánytagok igyekeztek Korányiék NGO-ján keresztül beavatkozni, a magyar baloldal mellett az országgyűlési választásokba. Ezért érdemes fenntartásokkal kezelni az Action for Democracy célmeghatározásait.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 24. 12:18
KORÁNYI EGY BÜDÖS PATKÁNY VAGY BAZD MEG ANYÁD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lemez
2024. augusztus 23. 19:43
Sőt a szerb demokrácia is bajban van.Rohadt tetves jenki.
Majdmegmondom
2024. augusztus 23. 12:50
Továbbra sem értem, hogyan szólhat bele egy senki által megválasztott gazdasági társulás (civil szervezet) egy politikai kampányba? Büntetném, mint az ország gyurcsányt, csak ezúttal kicsit több pénzre, mint amennyiük van!
nempolitizalok-0
2024. augusztus 23. 12:05 Szerkesztve
Itt a bélpesti bolsi és libsi zsidók pedig a kereszt miatt aggódnak. A Józsefvárosi giga dávidcsillag nem zavarja őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!