Kigyulladt az óriáskerék Lipcsében, többen megsérültek (Videó)

2024. augusztus 18. 16:00

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.

2024. augusztus 18. 16:00
null

Mintegy huszonöten szenvedtek sérülést a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben szombaton este – közölte Josephine Sader, a német rendőrség szóvivője. Az óriáskerék két gondolája – egyelőre ismeretlen okok miatt – este kilenc óra tájékában kigyulladt és teljesen kiégett.

Az emberek többsége könnyebb füstmérgezést kapott, négyen azonban égési sérülést kaptak, egy ember pedig esés következtében kapott szerzett sebet. A hatóságok szerint négy rendőr is van a sérültek között.

A szemtanúk egyike arról számolt be, hogy hirtelen az óriáskerék elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, aztán – mint fogalmazott –  „síri csönd állt be”.

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet követően csaknem két órára megszakították.

FRISSÍTÉS:

Összesen hatvanöten részesültek orvosi ellátásban a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűz miatt – közölte a német rendőrség szóvivője. Tizenhat embert kórházban ápolnak, de a sérültek közül senki sincs életveszélyben – közölték.

(MTI)
 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. augusztus 19. 09:05
két kocsi gyulladt ki, ahol szerencsére nem ült senki. A tűz oka nem fog kiderülni, ahogy az utóbbi idők összes tűzesete is top secret marad.
EX_Terminator
2024. augusztus 18. 21:02
Azt hittem hogy London de végül is mindegy. Az egész ország egy kurva nagy égés. És még égőbb az eszement szarságaikkal foglalkozni, egyáltalán szóba állni ezekkel a szellemi fogyatékos idiótákkal.
Sróf
2024. augusztus 18. 17:28
Pont, mint az Északi Áramlat, szóval szerintem Putyin.
Ehetős Odó
2024. augusztus 18. 16:56 Szerkesztve
Érdekes, nem tudni, mitől gyulladt ki, üres volt a gondola. Elolvastam a lipcsei néplap szószátyár cikkét, de pont a lényeg nem derült ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!