Ki az a Kamala Harris?

2024. augusztus 28. 22:13

2024. augusztus 28. 22:13
Lánczi András
Lánczi András

Miért kell az egész világnak megfizetnie az amerikai felemelkedés árát? Az Egyesült Államok rossz lelkiismerete a rabszolgatartásban gyökerezik. Maguk az alapítók magától értetődőnek vették, hogy új országuk gazdaságilag jelentős mértékben az Afrikából Amerikába hurcolt fekete bőrű emberek munkaerejének kihasználásától függ. Ezzel előre­vetítették a polgárháborút, amely be is következett a 19. század közepén. A rabszolgaság megszüntetése azonban nem vetett véget a fehér és a fekete bőrű lakosság közti egyenlőtlenségnek, feszültségnek, ellenségeskedésnek. Az 1960-as évek polgárjogi mozgalma egy sor alkotmányos sikert ért el, ám a morális egyenlőség fehér és fekete bőrű ember között messze nem következett be, pedig még a kulturális, „szoft” eszközöket is erre állították rá Hollywoodban. Nincs is szebb, mint amikor egy fekete és egy fehér bőrű nyomozó szinte barátként küzd a bűn ellen.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. augusztus 29. 00:27
fos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!