Kamala Harris alelnökjelöltje elküldené Orbánt Floridába

2024. augusztus 06. 22:03

Lassan az amerikai elnökválasztási kampány is a magyar kormányfőről szól.

2024. augusztus 06. 22:03

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Kedden Kamala Harris demokrata elnökjelölt Tim Walz minnesotai kormányzót választotta alelnökjelöltjének. A politikus nem várt sokáig, hogy Orbán Viktort magyar kormányfőt is belekeverje az amerikai elnökválasztási kampányába. Walz az MSNBC műsorában beszélt arról, hogy Donald Trump és alelnökjelöltje, JD Vance – utóbbi többször példaként említette Magyarországot és a magyar kormányfőt – nem ismerik a vidéki Egyesült Államokat, és csak megosztani képesek a társadalmat. Az alelnökjelölt a beszélgetés végén a magyar miniszterelnök nevét is megemlítette: 

Orbán elmehet Floridába”

– fogalmazott.

Florida közismerten az Egyesült Államok egyik legkonzervatívabb államává vált az elmúlt évtizedekben, ahol Ron DeSantis a kormányzó, aki szintén több magyarországi közpolitikára tekint példaként. 

Az utóbbi napokban a kampány egyik fő kérdésévé vált a magyar miniszterelnök személye, a JD Vance ellen irányuló demokrata támadások nagy része Orbán emlegetésével akarja lejáratni Trump alelnökjelöltjét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. augusztus 08. 09:29
Florida a 80-as állam. 80 Fahrenheit az átlaghőmérséklet, 80 év az átlagéletkor és az átlag IQ 80.
ptrfarkas43
2024. augusztus 07. 13:27
Egy 2021-es floridati természeti katasztrófa után a szenátus segélyt szavazott meg, és jött kamala, és mondá, a segélyt a feketék közt osszuk szét, a fehérek ne kapjanak, kell ennél többet mondanom alelnökjelölt úr?
mai nap
2024. augusztus 07. 10:32
Őszinte leszek: nem értem, miért pont Floridába, és hogy ebből a küldözgetésből milyen politikai haszonra számít az alelnökjelölt-jelölt?
Krupp Skya
2024. augusztus 07. 09:49
Zjzj 2024. augusztus 06. 23:36 “Lassan az amerikai elnökválasztási kampány is a magyar kormányfőről szól.”… Az ev vicce😃 Zj elvtárs, ne izéjjé! ilyen jó neveket osztogatnak nektek az ÁVH-nál. Biztos valami buta zsidó a tartó tiszted, buta de bátor. Bátran téptétek a körmöt, bátran elvettétek a magyaroktól a földet és bátran akasztottátok egymást is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!