Jogállamiság: pipa – az elhunyt Hamász-vezér rajongóit pénzeli az EU

2024. augusztus 19. 19:16

Nem is kis összeggel sikerült az iszlamisták „képzési programjait” megtámogatni.

2024. augusztus 19. 19:16

Nyitókép: Képernyőfotó

Botrányos hírt hozott a Brussels Signal: kiderítették, hogy az Európai Bizottság pénzeli azt a török „civilszervezetet”, amely Isztambulban augusztus elején különleges

szertartást tartott a minden valószínűség szerint Izrael által július 31-én az iráni Teheránban likvidált Hamász-vezér, Iszmáil Haníje tiszteletére.

A szóban forgó „civilszervezet”, az Al Sharq Forum szertartásáról augusztus 14-én számolt be a francia Le Journal du Dimanche. A szertartást „Dr. Iszmáil Haníje mártír előtti utolsó tisztelgés” címmel tartotta meg augusztus 3-án az isztambuli Hagia Sophia előtti téren tartotta meg az Al Sharq Forum ifjúsági szárnya. Az Al Sharq egyébként weboldala szerint „független nemzetközi nonprofit szervezet, amely a pluralizmus és az igazságosság értékeinek megerősítésére törekszik, miközben hosszútávú stratégiákat és programokat dolgoz ki, amelyek elősegítik a politikai fejlődést, a gazdasági prosperitást és a szociális kohéziót a Kelet és a világ népei között”.

A szervezet képzési központjának vezetője, Mohammad Affan korábban a Muszlim Testvériség tagja volt.

Az Európai Bizottság 2021-2023 között Erasmus+ programján keresztül az Al Sharq Forum ifjúsági szárnyának négy projektjét támogatta összesen 43,5 millió forintnyi euróval.

Az Európai Néppártba (EPP) tartozó, de azon belül Ursula von der Leyen ellenzékét erősítő francia Republikánusok (LR) EP-képviselője, Céline Imart az üggyel kapcsolatban írásos kérdéseket tett fel a Bizottságnak. A képviselőnő X oldalán azt írta:

„Az európaiak pénze egy iszlamista NGO finanszírozását támogatta.

Megbocsáthatatlan politikai hiba, vagy a technokrata gépezet bűnös vaksága?”

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 20. 08:10
Nem értem a zsidó ajvékot! Van valami törvény arra, hogy csak a tetves népirtó, rabló, tolvaj zsidókat lehet és kell pénzelnie mindenkinek, kivétel nelkül? Szerintem nincs. Minden goj érdeke az, hogy pusztuljon a rasszista zsidó. Itt a zsidó gyarmaton is.
Ízisz
2024. augusztus 20. 00:13
Ízisz Hillary Clinton bázisdemokrata 2024. augusztus 20. 00:11 Z. 👇 "Miután az 1988-ban alapított Hamasz egyre szerteágazóbb – radikális, terroristának minősített – tevékenységében Haníje is aktívan részt vett, az izraeli hatóságok számos alkalommal letartóztatták, először az első intifáda kitörésekor, 1987 decemberében. 1992 májusában többszáz Hamasz-aktivistával együtt az izraeli hatóságok Dél-Libanonba deportálták, ahonnan egy évvel később tért vissza a Gázai-övezetbe. Hamasz álláspontjának veszélyessége nem kizárólag a civilek ellen elkövetett terrorcselekményekben rejlik, hanem abban, hogy a demokratikus módszereket (pl. választásokon való részvétel) csupán eszköznek tekintik a hatalom megszerzésérére, s–e nézetek szerint –a későbbiekben ennek birtokában olyan iszlám vallási alapokon, illetve jogrenden (saría) álló politikai berendezkedést alakítanak ki, amely köszönőviszonyban sincs a nyugati értelemben vett demokratikus berendezkedésű (nemzet)állammal, illetve értékekkel"
europész
2024. augusztus 19. 22:49
Mar bebizonyosodott,hogy Gazaban kiepitett hamasz alagutakat az eu finanszirozta.Az eu a leg antiszemitabb.Raadasol fem viz es szennyviz csoveket biztositott a hamasznak am8kbol azt a rangeteg raketat gyartottak korhazak es iskolak alatt es kornyeken.
Trüpéma
2024. augusztus 19. 22:22
Akkor mi is kapunk EU-s pénzt, ha Kun Páternek, vagy Szamuelynek szobrot állítunk? Banderával már tudjuk hogy lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!