Iskolabuszt gyújtottak fel a palesztinpárti tüntetők Kanadában

2024. augusztus 01. 06:28

Úgy tűnik, tombol az antiszemitizmus a liberalizmus fellegvárának számító Kanadában.

2024. augusztus 01. 06:28
James Thom of Top Power Washing volunteered to remove anti-Semitic graffiti from the back wall of th

Nyitókép: Lucas Oleniuk/Toronto Star via Getty Images

Egyre több a célzott antiszemita támadás Kanadában. A Jerusalem Post szerint egy torontói zsidó negyedben parkoló iskolabuszt felgyújtottak, és több zsidó közösségi teret is elárasztottak az Izrael-ellenes graffitik. A lap szerint a szaporodó incidensek miatt cselekednie kell a helyi zsidó közösségnek.

Kiégett iskolabusz Torontóban. Forrás: SCREENSHOT / X

A torontói rendőrség hétfőn kora reggel reagált a buszgyújtogatásra. A hatóság közleménye szerint a nyomozás még korai szakaszban van. „Iskolabuszok már 15 éve parkolnak a helyszínen” – tette hozzá közleményében a rendőrség. 

Yaara Saks, a Yorke Centre parlamenti képviselője és Marco Mendico Eglinton-Lawrence parlamenti képviselő szerint nem véletlen, hogy a felgyújtott busz egy zsidó negyedben található. A Saks által megosztott fénykép azt mutatta, hogy a járművet kibelezték, és a motorblokkja is javíthatatlanul megsemmisült.

Az Egyesült Zsidó Fellebbviteli Szövetség (UJA) Nagy-Toronto és Thornhill parlamenti képviselője, Melissa Lantsman a lapnak elmondta, hogy egy kóser élelmiszerboltot és zsidó közösségi központot olyan graffitikkel láttak el, amelyek a „szabad Palesztina” jelszavát hirdetik.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 01. 11:48
levi87 A palesztinok akarták a Hamaszt.
survivor
2024. augusztus 01. 11:47
levi87 ez van ha megpofozod a sokkal erősebbet. NAGYOBBAT üt vissza. Ha zsidó lennék, a Nyaut támogatnám. "Nincs is itt haszna szépszónak s imának, csak harcnak és a hatalom nyilának. "
survivor
2024. augusztus 01. 11:42
Mi a probléma ? Putyin dolgozik.
pipa89
2024. augusztus 01. 10:29
Hajrá angolszász woke! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!