Hillary Clinton üzent Kamala Harrisnek: Itt az idő!

2024. augusztus 20. 07:29

Nagy kérdés, hogy a politikai háttér eléggé átalakult-e ahhoz, hogy az alelnök elérje az Egyesült Államok legmagasabb tisztségét.

2024. augusztus 20. 07:29
Hillary Clinton Campaigns Across US One Day Ahead Of Presidential Election

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

A chicagói Demokraták Nemzeti Konvenciójának nyitóestjén Hillary Clinton volt külügyminiszter is színpadra lépett, és arról az időszakról beszélt a több ezres tömegnek, amikor az első nő lett, aki megnyerte a párt elnökjelölését – írja a BBC. Később aztán elveszítette a választásokat Donald Trumppal szemben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezúttal kijelentette, hogy eljött az ideje, hogy átadja a „fáklyát” Harrisnak, mivel a Demokrata Párt megtette a következő lépését, hogy egy nőt küldjön a Fehér Házba.

Együtt sok repedést ütöttünk már a legmagasabb, legkeményebb üvegplafonon. Kamala Harris kész felemelni a kezét, és letenni az Egyesült Államok 47. elnökének hivatali esküjét” 

– hangsúlyozta Clinton.

Sok minden változott azóta, hogy Hillary Clinton elhatározta, hogy ő lesz az Egyesült Államok első női elnöke. Akkoriban a kampány központi részévé tette a nemét, ezt a lépést Harris azonban látványosan kerüli. Továbbra is nyitott azonban a kérdés, hogy a politikai háttér eléggé átalakult-e ahhoz, hogy az alelnök elérje a nemzet legmagasabb tisztségét.

Clinton szerepe is hatással volt rá, hogy 2018-ban rekordszámú női jelölt indult a politikai posztokért. Jelenleg a képviselőház 28,5 százaléka nő, szemben a korábbi, 2017-es mindössze 19,1 százalékkal – mutatott rá a Pew Research Center.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 22. 14:44
Simán veri a bohóc-pojácát..🫠
orokkuruc-2
2024. augusztus 20. 23:19
sokakkal itt ellentétben nekem az a véleményem, hogy miként Alexandra indításával jelezte a FIDESZ, hogy buTapest legyen csak a nemgójoké, úgy KanalasMaris indítása így is jelzi: vagy már mindegy, vagy fogást találtak Trumpon.
faramuci
2024. augusztus 20. 11:52
De Hillary ! Rosszat akarsz Camelának?? Kérdezd meg Bill-t is,de úgy hallottam kész szopás amerikai elnöknek lenni....😋😁
2024. augusztus 20. 10:39 Szerkesztve
"Hillary Clinton üzent Kamala Harrisnek: Itt az idő!" Most vagy soha/ Billnél vár rád/ Az oboa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!