Gyanús katonai drónok bukkantak fel Németország felett

2024. augusztus 22. 20:08

A flensburgi ügyészség „szabotázsszándékú ügynöki tevékenység gyanúja miatt” nyomoz.

2024. augusztus 22. 20:08

Nyitókép: MARKUS SCHOLZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A ChemCoast Park Brunsbüttel, a schleswig-holsteini vegyipari és ásványolajipari vállalatok ipari területe valószínűleg kémkedési támadás célpontja volt. Ez derül ki egy bizalmas helyzetjelentésből, amely a Spiegel birtokába került. A flensburgi ügyészség „szabotázsszándékú ügynöki tevékenység gyanúja miatt” nyomoz. 

A ChemCoast Park biztonsági szolgálatai augusztus 8-án észlelték először a gyanús drónrepüléseket. Ezt követően szinte minden éjszaka akár négy drón is megjelent a terület felett. A nyomozók kezdetben civil ruhás járőrökkel vették fel a nyomozást, az itzehoe-i rendőrség pedig az Állami Bűnügyi Hivatallal szoros együttműködésben felállított egy „Különleges Szervezeti Struktúrát” (BAO).

A használt rendőrségi drónok azonban nem tudnak lépést tartani a csúcstechnológiás eszközökkel, amelyek nagy távolságokra repülnek, és akár 100 kilométeres óránkénti sebességgel haladnak. Augusztus 16-án észlelték először az egyik drónt az Elbától délre, Stade és Balje térségében. Az alsó-szászországi rendőrségnek is meg kellett szakítania az üldözést. Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrök egy speciális észlelőberendezés segítségével rájöttek, hogy az ismeretlen drónok nem a „szokásos” DJI dróngyártó cég termékei, a rendőrség gyanúja szerint katonai drónokról lehet szó.

 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu-2
2024. augusztus 24. 13:13
Miért akarna Putyin drónokkal kémkedni? A müholdas felvételek elegendöek mindenre. Amúgy meg tudja: Olaf Májashurka és zöld büntársai alaposan és tervszerüen lerombolják Germanisztánt. Nincs szükségük orosz segítségre....
2024. augusztus 23. 07:36 Szerkesztve
Lenyomozták az amerikai és ukrán "testvéreket"...?! Vagy csak egy kis hidegháborús hisztéria keltéséről van szó...
stormy
2024. augusztus 22. 23:48
"Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrök egy speciális észlelőberendezés segítségével rájöttek, hogy az ismeretlen drónok nem a „szokásos” DJI dróngyártó cég termékei, a rendőrség gyanúja szerint katonai drónokról lehet szó." anyám borogass.
I_Isti
2024. augusztus 22. 22:39
De legalább ne ismernék be, hogy ennyire bénák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!