Félelmetes: korlátozzák a gyarmati múltú lakosok mozgását Párizsban az olimpia alatt!

2024. augusztus 05. 20:53

Az intézkedés nagyrészt Franciaország korábbi gyarmatairól származó, kisebbségi csoportok tagjaira vonatkozik.

2024. augusztus 05. 20:53

Nyitókép: Claire Serie / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Különleges biztonsági szabályokat vezettek be a francia hatóságok az olimpia idejére – írja az Euronews. A portál szerint a terrorellenes törvényre hivatkozva mérlegelési jogkört alkalmaznak azért, hogy távol tartsák az olimpiától azokat, akik potenciális biztonsági fenyegetést jelenthetnek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 

nem hagyhatják el szűkebb lakókörnyezetüket és naponta kell jelentkezniük a rendőrségen. 

Az intézkedés nagyrészt Franciaország korábbi gyarmatairól származó, kisebbségi csoportok tagjaira vonatkozik.

A 21 éves banki gyakornok, Amine Franciaországban született, az érintettek között van. Nem hagyhatja el Dél-Párizs külvárosát, annak ellenére, hogy nincs büntetett előélete.

„Ezek a korlátozások három hónapig tartanak. Egy hónap már eltelt, tehát szeptember 29-én, két hónap múlva ér véget. Őszintén szólva ezek a korlátozások hatással vannak a mentális egészségemre. Nagyon nehéz ezt naponta átélni. Sajnos ezalatt a családomat sem láthatom” – meséli Amine.

A portál rámutat, hogy Amine-re akkor figyeltek fel a hatóságok, amikor tavaly októberben egy tiktok videóban a palesztin sportklub mezét viselve obszcén gesztusokat tett az Eiffel-torony felé, amelyet az október 7-i terrortámadás után izraeli színekben világítottak ki. 

Gerald Darmanin francia belügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az intézkedés nem a kisebbségek ellen irányul. A miniszter azzal érvelt, hogy „a bal- vagy jobboldali szélsőséges embereket ugyanúgy figyelik”.

***

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. augusztus 08. 14:23 Szerkesztve
Nincs ebben semmi különös: elég csak a mostani olimpiát a Moszkvai ÉS az 1936-os hitleri, náci olimpia külsőségeivel összehasonlítani. Az egyezőségek a nemzeti szocialista és a kommunista, valamint a mostani LIBERÁLNÁCI DIKTATÚRA által rendezett rendezvények között megdöbbentőek... Hitler anno például a négerek, zsidók és a kommunisták üldözését állíttatta le egy kis időre...
nemecsek-3
2024. augusztus 06. 10:37
No és ebben mi a félelmetes? A válasz, hogy a mandiner.... félelmetesen hülye!!!!
Majdmegmondom
2024. augusztus 06. 08:46
Ha már beengedték őket, vigyázzanak is rájuk.... akarom mondani a sajátjaikra. Egyébként tök természetes ilyenkor, hogy megszűnik a demokrácia. Ezért sincs értelme... Okosabban tennék, ha vissza küldenék az összeset fatornyos kis falvaikba, szeretett kecskéik és robbanómellényük mellé...
gyzoltan-2
2024. augusztus 06. 08:31
Az uralkodó zsidó liberális demokrácia épp oly veszélyes, mint a gyilkos zsidó bolsevizmus..! Brüsszel a magyarságnak ezt, nap mint nap, bizonyítja, igazolja..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!