Ez a nem semmi: másfél évig rendőrként „dolgozott” egy 8 osztályt végzett román férfi

2024. augusztus 26. 21:28

Razziákra járt és tanúkat is kihallgatott. Olyannyira beilleszkedett, hogy kollégái néhol a tanácsát is kérték közbeavatkozáskor.

2024. augusztus 26. 21:28

Nyitóképünk illusztráció: Silas Stein / DPA / AFP

A romániai Ploiești városában egy büntetett előéletű férfinek sikerült beépülnie a rendőrség köreibe – számol be a Főtér. Egyenruhát, engedélyt és jelvényt, sőt, fegyvert vásárolt magának, másfél év alatt pedig olyan mesterfokon hazudozott mindenkinek, hogy a „kollégái” azt hitték, közülük való.

A Costin Oprea névre hallgató, csupán 8 osztályt végzett 25 éves álrendőr mindeközben razziákra járt és tanúkat is kihallgatott. Olyannyira beilleszkedett, hogy 

kollégái néhol a tanácsát is kérték közbeavatkozáskor, 

mi több, még azt a benyomást is keltette bennük, hogy ő a Különleges Műveleti Osztály vagy a SIPI (a Belügyminisztérium Hírszerzési és Belső Védelmi Szolgálata) rendőrtisztje.  

Oprea végül azzal bukott le, hogy egy személy feljelentette a rendőrségen csalás miatt, és a Ploiești Ítélőtábla 2024. augusztus 21-én előzetes letartóztatási parancsot adott ki a csaló ellen, akit folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel vádolnak.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 27. 14:40 Szerkesztve
Mi ebben a különleges? Nálunk minden rendőr elvégezte a 8 osztályt. Sőt olyan is van köztük aki nem csak lőni tud.
Hoked_ly
2024. augusztus 27. 06:32 Szerkesztve
És, megállta a helyét, még ki is tüntették, előléptették, abban az állami miliőben! Bár, nem csodálkozok hogy ez van, amikor szőröstalpú politikus jelentette ki korábban, hogy a lopás, hagyomány, a néplélek része náluk! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
salmonella
2024. augusztus 27. 06:15
6 első + 2 második.
files32
2024. augusztus 27. 05:44
Ez nálunk alap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!