Elmagyarázta a kormány miatt Olaszországba költözött író, miért szervez gasztrohétvégéket

2024. augusztus 16. 14:13

Mint mondja, a konkurencia árai egyébként jóval magasabbak.

2024. augusztus 16. 14:13

Fotó: Facebook/Péterfy Gergely

Mint arról korábban írtunk, belső értelmiségi vihart kavart az Olaszországban élő, magukat szinte politikai menekültként aposztrofáló Péterfy-házaspár kiadója által meghirdetett írói pályázat. Péterfy Gergely író és felesége – miután fejenként kétezer euróért exkluzív gasztrohétvégét szerveztek Umbriába – alkotói ösztöndíjat hirdettek meg az úgynevezett Umbriai Magyar Köztársaság Művészeti Projekt keretében.

Ezt is ajánljuk a témában

Péterfy Gergely a hvg-nek adott interjújában most elmagyarázta, hogy miért szervez gasztrohétvégéket Olaszországba.

„Sokan kifogásolták, hogy pénzt kérünk az írókurzusainkért, ami szintén az abszurditás része. Tele van az ország és a világ művészeti képzésekkel, amelyek természetesen sehol nincsenek ingyen, ahogy a miénk sem. Viszont ha valakinek nem volt pénze a tandíjra, eddig is kérhetett és kért is tőlünk ösztöndíjat, s ez a jövőben is így lesz. Nem találtuk fel a spanyolviaszt, és nem is hullott az ölünkbe semmi: sok munkával felépítettünk egy vállalkozást, aminek a Péterfy Akadémia írókurzusai jelentik a gerincét, de ott vannak az Utas és holdvilág túrák meg a gasztrotúrák” – fogalmazott az író, majd hozzátette:

Ami a gasztrotúrát illeti, az ilyen hétvégi kulináris kalandozásoknak hatalmas piacuk van, rengeteg hasonló hétvégi gasztrotúrát kínál rengeteg cég, többnyire jóval drágábban.

Útitársaink jelentős hányada egyébként Nyugat-Európából érkezik” – hangsúlyozta Péterfy.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jászberényi Sándor

Facebook

Idézőjel

Miféle emberek azok, akik feltételnek szabják egy ösztöndíjnál, hogy a fiatalok nem fogadhatnak el NER-pénzt, miközben ők abban ülnek?

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bszakonyi
2024. augusztus 27. 20:32
Nagy az Isten állatkertje alacsony a kerítés.Lehetne,hogy a befizetők is kint maradjanak? Mind végleg!
jooeee
2024. augusztus 17. 15:41
Na, az ilyen senkiházi zsidó soha ne jöjjön vissza magyar földre!
Cséfy
2024. augusztus 16. 20:38
Kint alkot évek óta ez a tehetséges házaspár Umbriában, Szerb Antal lenyúlásánál mégsem jutottak többre... Szánalom.
Hajnóczi Kristóf
2024. augusztus 16. 20:22
Én csak egy dolgot kérek tőlük: ha neadj' Isten kormányváltás lenne itthon 2026-ban, cseréljünk: ők jöjjenek haza, én meg hadd' költözzek Umbriába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!