Bevásároltak egy csomó elsősegélycsomagból az ukránok, csak méregdrágán vettek silány termékeket

2024. augusztus 13. 11:58

Nem kötöttek jó üzletet, a hadsereg és a katonák jártak pórul.

2024. augusztus 13. 11:58
null

Nyitókép: Korrespondent/Twitter

Szakértői vizsgálat derítette ki, hogy még a szabványoknak sem felel meg azoknak az elsősegélycsomagoknak a tartalma és minősége, amelyeket az ukrán katonáknak rendeltek. A Kárpáthír arról ír az ukrán Korrespondentra hivatkozva, hogy az egyik katonai kiképzőközpont korábbi vezetője, a központ egészségügyi szolgálatának vezetője és nyolc magánvállalkozó ellen emeltek vádat, amiért rossz minőségű katonai elsősegélycsomagokat szereztek be.

Az ukrán nyomozók megállapították, hogy a kiképzőközpont és a vállalkozók nyolc szerződést kötöttek 30 773 elsősegélycsomag szállítására összesen 58,5 millió hrivnya értékben. 

A katonai tisztviselők nem ellenőrizték a szállított elsősegélycsomagok minőségét. 

Ezt követően egy szakértői vizsgálat megerősítette, hogy a készletek nem feleltek meg a megállapított szabványoknak, nem rendelkeztek megfelelő összetevőkkel, és a rendelkezésre álló gyógyszerek minősége sem megfelelő. 

Még az is előfordulhatott volna, hogy a csomagokból felhasznált gyógyszerek károsítják a katonák egészségét. A vád tárgyát képező cikkek szankciója a tisztviselők számára nyolctól tíz évig terjedő szabadságvesztést ír elő.

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lucifer-3
2024. augusztus 13. 15:19
Valaki megdöbbent, vagy csodálkozott, hogy az ukrán katonai beszerzők megint csalnak lopnak hazudnak? Oszolj, nincs itt semmi látnivaló: jött a parancs, a katonák meg elkullogtak meghalni. Béke poraikra.
Aegopolis.
2024. augusztus 13. 15:13
Drága és alkalmatlan eszközökért nyolctól tíz évig terjedő szabadságvesztés? Micsoda lúzerek... Szijjártó fürkészeivel és portyázóival ilyen nem fordulhatott elő.
Csendesgyöngy
2024. augusztus 13. 14:54 Szerkesztve
Pusztuljon el mind, akik a harcoló katonákon élősködik!
alenka
2024. augusztus 13. 14:30
Silány fasisztáknak ócska cuccok járnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!