Bejelentették az oroszok: nukleáris rakéták telepítésétől se riadnak vissza, ha Amerika így folytatja

2024. augusztus 06. 06:51

A Kreml az Egyesült Államok németországi ténykedésére készül választ adni.

2024. augusztus 06. 06:51
null

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Rosszija 1 televíziós csatornának nyilatkozott, és a RIA Novosztyi szerint a következőket mondta:

 „Eljöhet az a pillanat, amikor Oroszország nukleáris rakétákat telepít az amerikai nagy hatótávolságú rakéták németországi telepítésére válaszul.

Ha a mi hadseregünk azt mondja, hogy ott ilyen és ilyen hordozókon speciális lőszerekre van szükség, akkor így lesz. De ezt a döntést több tényező kombinációja alapján kell meghozniuk. Elismerem, hogy eljöhet a pillanat, amikor szükség lesz rá”.

A Pentagon korábban leszögezte: az Egyesült Államok 2026-ban megkezdi a nagy hatótávolságú csapásmérő rendszerek telepítését Németországba.

SM–6-ról, Tomahawk rakétákról és „hiperszonikus fegyverekről” van szó, írják.

Az orosz külügyminiszter-helyettes úgy fogalmazott, 

Oroszország higgadt módon fog katonai választ adni az amerikai tervekre. 

Oroszország a lehetőségek legszélesebb skálájából fog választani, amikor kidolgozza válaszát az amerikai lépésre, nem zárva ki a hasonló nukleáris képességű rendszerek telepítését sem.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. augusztus 06. 22:27
Vitatkozzatok nyugodtan.Ha egy elborult elme, vagy egy fanatikus,vagy egy putyin, nyomja a gombot, akkor már nem fogunk itt vitatkozni. ez van.
Szamóca bácsi
2024. augusztus 06. 10:14
az a szomorú helyzet, hogy több félnivalónk van az ukrán F16-osoktól, mint a ruszki atomfegyverektől (az utóbbi bevetése őket is tönkretenné).
RasPutin
2024. augusztus 06. 09:54
Cross WireRasPutin 2024. augusztus 06. 09:34 És ki költözik egyre nagyobb hosszban egyre közelebb az orosz határokhoz? Már 100x leírtam te büdös gyökér azt a TÉNYT hogy ki állomásoztat a másik fővárosától 200 tengeri mérföldre atomütőerőt. Az oroszok vagy az USA? Tudod a választ?
SzkeptiKUSS
2024. augusztus 06. 09:26 Szerkesztve
A vágyaitokat írjátok tényként a kommentekben. A most készenlétben lévő rakéták atomtöltetei bőven elégségesek, hogy a teljes északi féltekét élhetetlenné tegyék. Lehet ezt fokozni, de semmi értelme, csak a véletlen kockázat esélye nő. Már eddig is volt egy két olyan esemény amikor szinte a "véletlenen" múlt, hogy nem indultak a rakéták. A másik kockázat, hogy nincs száz százalék műszaki biztonság, ez minden ember tervezte eszközre igaz. Borzasztó veszélyes vizeken evez a világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!