A rendőrökkel is összecsaptak a palesztinpárti tüntetők Chicago izraeli konzulátusánál

2024. augusztus 21. 21:49

A tüntetők azzal a szándékkal tűntek fel az izraeli külképviseletnél, hogy ott erőszakos és vandál cselekményeket kövessenek el.

2024. augusztus 21. 21:49
null

Nyitókép: Shay Horse / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A rendőrökkel is összecsaptak tüntetők Chicago izraeli konzulátusánál, ahol több mint 50 palesztinpárti aktivistát vettek őrizetbe kedden este a Demokrata Párt elnökjelölő konvenciója idején – közölték a hatóságok szerdán. Larry Snelling, Chicago rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy legkevesebb 55 ember került őrizetbe. 

Hozzátette, hogy a tüntetők azzal a szándékkal tűntek fel az izraeli külképviseletnél, hogy ott erőszakos és vandál cselekményeket kövessenek el, 

és hangsúlyozta, hogy a beavatkozás előtt a kivezényelt rohamrendőrök mindent elkövettek a feszültség csökkentése érdekében. A rendőri vezető értékelése szerint a tüntetők veszélyt jelentettek a városra, és céljuk volt az összetűzés. Tagadta, hogy a rendőrség részéről indult volna az erőszakos cselekmények sora, és hangsúlyozta, embereik csak reagáltak a történtekre. A rendőrfőnök a megmozdulás szervezőinek azon állításra reagált, hogy a tüntetőket a rendőri sorfal segítségével beszorították és nem hagyták távozni.

Hétfőn a Demokrata Párt elnökjelölő konvenciójának helyszíne közelében 13 ember került őrizetbe az Izrael-ellenes tüntetők közül, akik megbontották a politikai esemény helyszíne, a United Center köré vont biztonsági kerítést. A tiltakozók az Izraelnek adott amerikai támogatás leállítását követelték, Joe Biden elnököt „népirtóként”, Kamala Harris alelnököt, elnökjelöltet „gyilkosként” említették és felelősnek mondták Izraelnek a Gázai övezetben a Hamász ellen zajló katonai fellépéséért. Chicago rendőrsége szerdán és csütörtökön további tüntetésekre számít.

A demokraták négynapos elnökjelölő konvenciója csütörtökön zárul, amikor Kamala Harris hivatalosan is elfogadja az elnökjelöltséget, amelyet augusztus elején előrehozott szavazáson nyert el a demokrata delegáltaktól.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

(MTI)
 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2024. augusztus 23. 08:40
alexandrosz-2nemecsekerno_007 2024. augusztus 22. 12:14 ,,Ne hazudozz…,, Akaszd fel magad, proli. Kurva anyád.
alexandrosz-2
2024. augusztus 22. 12:16 Szerkesztve
Az apartheid, népirtó zsidó terrorállamnak pusztulnia kell! A népirtó zsidó terroristákat és megbízóikat nemzetközi bíróság elé kell állitani és meg kell büntetni! Minden zsidó felelős a zsidók rémtetteiért!
nemecsekerno_007
2024. augusztus 22. 08:06
Ilyen a háború. A gázai palesztinok kezdték.
Skywalker_bp
2024. augusztus 22. 08:03
Nananana! Vandálkodni gyûltek össze? Elég nehéz ebben a témában írni nekem bármit, minthogy körül vagyok metélve és egyetértek azzal, hogy Jeruzsálem Izrael fôvárosa, amihez semmi közük a palesztínoknak. Viszont amit Bibi kormánya Gázában mûvel, az közel genocídium. Nincs joga embereket halomra ölni. Gázában ez történik. Emiatt tiltakoznak Chicago-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!