Zavarban a CIA, az amerikai sajtó „komoly kételyekről” ír

2024. július 20. 13:50

Az ügynökség valótlant állítothatott az amerikai törvényhozásnak tett vallomásában.

2024. július 20. 13:50
World Food Program USA's 2016 McGovern-Dole Leadership Award Ceremony

Fotó: Kris Connor/WireImage

A New York Post beszámolója szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) elismerte, hogy hazudott az amerikai képviselőháznak arról a 2020 októberében kelt levélről, amelyben hírszerző ügynökök orosz dezinformációnak minősítették Hunter Bidennek az elhagyott laptopjáról származó információkat.

A levelet ötvenegy hírszerző ügynök írta alá, de az ügynökség tagadta, hogy az aláírók aktív jogviszonyban lettek volna, azonban Robert Dugas, a CIA peres ügyekért és vizsgálatokért felelős helyettes főtanácsadója egy áprilisi levelében cáfolt rá a szervezet állítására: egy öt nevet tartalmazó táblázatot tett közzé, amelyből kitűnik, hogy a levél aláírói közül többen aktív jogviszonyban álltak.

A NYP szerint a CIA mostani beismerésében a „szerződési dokumentáció téves értelmezésével” indokolta a „tévedést”, azonban

a történtek komoly kételyeket vetnek fel a CIA pártatlanságával kapcsolatban. 

Közben a Magyar Nemzet kiszúrta azt is, hogy Claudia Tenney republikánus képviselő a levél aláíróinak jogi felelősségre vonását kezdeményezte.

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­k­­­e­­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Namond
2024. július 21. 01:07
A sánta kutya ...... Nord Stream terror robbantás?
EX_Terminator
2024. július 21. 00:40
Magánakció? Azt talán elhiszem, de az biztosra vehető, hogy ezt bizony aktív ügynökként tették, amivel rengeteg szabályt és törvényt megsértettek, és aláásták a szervezetbe vetett bizalmat, és büntetőjogi felelősséggel tartoznak mint ahogy az is biztosra vehető, hogy aki ilyet mondott ugyanúgy bűnös benne, és maximum a pontos informáltságnak a hiánya jelenthet számára némi felmentést, MÁR HA AZ ILYESFÉLE TÁRGYBELI TÉVEDÉS ILYEN HELYZETBEN MEGENGEDHETŐ LENNE EGY VEZETŐ SZÁMÁRA DE NEM AZ. A pontos büntetés mértékét és törvénysértést meg bízzuk az illetékesekre. De az ilyen? AZ NEM ELNÉZHETŐ. A mundér becsületét védeni? Azt még megértem, de a mundér becsületét az védi, ha az ilyet nem engedik, és büntetik hogy elvegyék tőle a kedvet, és ezzel meg őrzik a szervezet tisztességét. Ennyit erről... Ha a bűnöst mentegeted? Azzal ilyen helyzetben a saját hitelességed is aláásod, és teljes joggal néznek cimborának ezt kellene egyeseknek felfogni.
atti64
2024. július 20. 22:41
PATKÁNYOK AKIK NEM TUDNAK IRNI SZÁMOLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!