Új felmérés bizonyítja, katasztrofális következményekkel járt a tévés vita Bidenre nézve

2024. július 09. 22:30

A Politico szerint az alelnök Hamala Harris népszerűsége lehagyta Donald Trumpét.

2024. július 09. 22:30

Nyitókép: Joe Biden és Kamala Harris a függetlenség napi tűzijáték után a washingtoni Fehér Házban 2024. július 4-én  /  fotó: Mandel NGAN / AFP

Egy, a Demokrata Párthoz közel álló közvélemény-kutató új felmérése szerint Joe Biden elnök még mindig versenyben van Donald Trump ellen, de fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti a választásokat – és ezt  a félelmet osztja sok pártbeli tisztségviselő is - írja a Politico amerikai kiadása.

A Bendixen & Amandi cég által készített szonda szerint Biden a rosszul elsült tévés vita után csupán 1 százalékkal van elmaradva Trump mögött, a támogatottságuk jelenleg 42-43 százalékos.

A tévés vitát végignéző potenciális szavazók csupán 29 százaléka tartja úgy, hogy Biden szellemi és fizikai állóképessége megfelelő az elnöki feladat ellátásához, míg 61 százalékuk szerint nem. 

A megkérdezettek csak 33 százaléka mondta azt, hogy Bidennek folytatnia kellene az elnökjelölti küzdelmet,

 52 százalékuk szerint azonban vissza kellene lépnie. A demokratapárti szavazók fele is úgy látja, hogy idős kora miatt Bidennek nem szabadna újra indulnia.

A felmérés viszont azt jelzi, hogy Kamala Harris alelnök 1 százalékkal népszerűbb, mint Trump (42-41 százalék a támogatottsági arányuk), Hillary Clinton volt külügyminiszter, a párt 2016-os elnökjelöltje, aki most egyáltalán nincs a kampány homlokterében, pedig 2 százalékkal népszerűbb a volt jobboldali elnöknél. 

A Clinton-Harris elnöki-alelnöki tandem pedig még inkább erős pozíciót mutat: a felmérés ilyen indulás esetén 3 százalékos előnyt jelez.

A közvélemény-kutató több más demokrata politikust is mért mint esetleges beugró elnökjelöltet Biden gyors lecserélése esetére, de egyikük sem közelítette meg Trump támogatottsági szintjét: Gavin Newsom kaliforniai kormányzó 3 százalékkal, Gretchen Whitmer michigani kormányzó pedig 4 százalékkal marad le.

--

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­d­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­i­­ ­p­­u­­n­c­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
kisemgy
2024. július 10. 19:14
Ez egyre jobb, a vén szaros helyett egy ostoba liba
elfújta az ellenszél
2024. július 10. 07:55
Úgy látszik nem dőlt még el hogy leléptetik-e a demokraták Bident, ezért hozták ki a mindkét eset igazolására alkalmas felmérést. Bident 42% választaná, noha csak 29% tartja alkalmasnak az elnöki pozícióra. Egyre nagyobb kabaré ez így
kbs-real
2024. július 10. 06:59
Soroséknak az amerikai politika manipulálásához nincs elég ottani lapja? Miért a Politicot használják arra is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!