Tűz ütött ki a roueni katedrálisban (VIDEÓ)

2024. július 11. 14:41

33 tűzoltóautó és 63 tűzoltó érkezett a helyszínre.

2024. július 11. 14:41

Nyitókép: PATRICK STREIFF / AFP

Tűz ütött ki a roueni székesegyház felújítás alatt álló huszártornyában – közölte csütörtökön a város polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignol az X közösségi oldalon.

A városvezető egy fotót is posztolt, amelyen jól látható a tornyot körülvevő állványzatról felszálló füstfelhő.

A tűzoltóság és a mentőszolgálat arról számolt be, hogy délben kaptak riasztást, és „33 tűzoltóautó és 63 tűzoltó” érkezett a helyszínre. 

Az AFP hírügynökség úgy értesült Seine-Maritime megye prefektúrájától, hogy „a tűz az épület tetején tört ki, a huszártoronyban, amely nem fából, hanem fémből készült, és amely jelenleg helyreállítás alatt áll”. A hatóság egyelőre nem tudja, hogy a fából készült vázszerkezet is érintett-e.

A France Info hírrádióban elhangzott tudósítás szerint feltételezhetően a tatarozáshoz használt eszközök gyulladtak ki a toronyban.

A székesegyházat kiürítették, a környéket lezárták, s a hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy ne közelítsék meg a helyszínt,

annak érdekében, hogy a katasztrófavédelmi szolgálatok nyugodtan végezhessék munkájukat.

(MTI)

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. július 12. 09:42 Szerkesztve
Nyilván ez is véletlen. Köze nincs se a muszlim invázióhoz, se a zsidó kommunista őrúlethez. A Notre Dame esete máig megoldatlan, akarcsak a gazvezetékrobbamtások. Felelős soha sehol, ha az Európa- és keresztény pusztító zsidó hatalmat szolgálja.
rendetlenember
2024. július 11. 18:37
Igen sokat hegesztenek a francia katedrálisokban....
Élő Éva
2024. július 11. 18:19
A lélek nyelve az analógia. Üzenet érkezett: Úgy ég le Francia ország, akár a katedrálisai. Csak az nem látja, aki nem akarja.
evpus
2024. július 11. 17:35
Dolgoznak a migránsok! Az összes templomot felégetik a szegény szerencsétlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!