Trump triumphs

2024. július 22. 08:36

Olyan világban élünk, ahol a tény, igazság, valóság, mint az emberi megismerés alappillérjei romokban hevernek.

2024. július 22. 08:36
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Rebecca DROKE / AFP

„Színház az egész világ (»All the world’s a stage«) mondja Shakespeare egyik szereplője az Ahogy tetszik című drámában. Ez önmagában talán még nem is volna baj, de az már igen, hogy a „nem létező” rendező legtöbbször tökéletesen ismeretlen okokból és célokból kényszerít minket olyan szerepekbe, amelyek általunk való eljátszásának számtalan előre nem is sejthető kockázata és mellékhatása van.

Olyan világban élünk, ahol a tény, igazság, valóság, mint az emberi megismerés alappillérjei romokban hevernek. A globális valóságipari művek tetszés szerinti valóságok tömegét ömleszti ránk, és nekünk fogalmunk sincs arról, hogy mi az »igazi« valóság, már ha egyáltalán létezik még olyan. (Amúgy biztos létezik még, de ennek már nincs jelentősége, mert úgy sem maradt szemernyi esélyünk se a megismerésére. Ma már hiába toppanna be hozzánk egy szép napon Valóság nagybácsi, mint Cseh Tamáshoz egykoron, biztos, hogy nem találnánk ismerősnek.)

Nem szeretnék (nagyon) ünneprontó lenni, de a számunkra szimpatikus szereplők is részei e globális színjátéknak, melynek titokzatos és »nem létező« rendezője akár csak velünk, velük is évezredek óta azt játszat el, amit csak akar. Akár úgyis (valószínűleg ezt külön is élvezi ez a perverz rendező) hogy a szereplőnek sejtelme sincs arról, hogy egy színjáték »kelléke« csupán, vagy ha van is fogalma erről, sokra nem igen megy vele. Tudom, hogy nagyon illetlen dolog, ha mindezt Donald Trumpra is érvényesnek vélem, de mivel soha egyetlen olyan ember sem akadt, aki ne lett volna e világ-színjáték része, egyelőre jó okunk van feltételezni, hogy vele sincs másként.

A legcsekélyebb mértékben sem kétlem (hogy is lehetne ehhez bátorsága bárkinek) hogy ez egy igazi merénylő volt, igazi indítékokkal, a biztonsági emberek is tök igaziak voltak, meg a tömeg is igazi volt, sőt maga az egész történet is, de ha »színház az egész világ«, akkor miért pont ez a történés ne lenne ennek része. S persze igazi Donald Trump is, ő egész biztos az, hisz a Twitter-, bocsánat X-bejelentkezései is a realdonaldtrump néven futnak, ahol eddig negyven millió ember követte, és e merénylet nyomán ez akár százmillió fölé is emelkedhet. De ahogy a hatvanas évek szovjet humoristája Rajkin mondogatta magyarul »Válámi ván, de nem az igazi«. Persze a szovjet humorista fogalompár eleve önellentmondás, úgy, hogy a beszédtérnek ezt a leágazását még mielőtt megnyitnám, gyorsan be is zárom.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 22. 15:01
Jobbulást,Laci bácsi! 🤪
altercat1
2024. július 22. 13:44
Nemzedéki ellentétek lehetnek a deep state vezetésében. A vének egy "szép" atomháborút látnának szívesen, mielőtt megdöglenek, a fiatalok pedig élni akarnak egy élhető világban, egy élhető Amerikában, ahol van mit rendbe tenni, s nem a fegyvergyártók seggén növeszteni tovább a hájat. Meglátjuk... Eddig Viktor ügyesen lavírozott Szküllák és Kharübdiszek között... Csak így tovább!
Tasi János
2024. július 22. 10:20 Szerkesztve
Valakinek van közeli képe a sebről? Mekkora részét szakította ki Trump fejbőrének a lövedék? Mennyi ideig kell egy ekkora sebet beragasztva tartani? Ha csontot ért, akkor biztos sokáig, de ha csak súrolta, akkor nem elég két nap?
Tasi János
2024. július 22. 10:20
Trump ugyanannak a "nemlétező világerőnek" vagy kibontva a virányelvet Rothschild bűnszervezetnek a teremtménye, mint Biden! mindkét maffiát ők futtatják. Trumpot 1992-ben vásárolta fel a Rothschild bankház szőröstül-bőröstül, mikor annak atlantic city beli kaszinóberuházásai csődbe mentek. A Rothschildok csináltak belőle ringbohócot a "saját" kaszinójában. Erről bármennyi videót megtalálhatsz! Trump fanatikus Izrael támogató, feltétlen híve Nyahú cionáci rendszerének. Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis miért van vele bajuk? Illetve az ennél egy fokkal jobb kérdés, hogy van-e bajuk vele egyáltalán, vagy csak így építik fel a démoni figurát, aminek segítségével szintet szeretnének lépni világuralmi törekvéseik grádicsán... A merénylet megszervezett volt, eziránt nem lehetnek kétségek, de akár Trump érdekében IS megszervezhették. Magát a sebet senki se látta. Így származhat akár egy pengétől is. Mikor Trump a füléhez kapott meg is vághatta magát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!