Trump elárulta, miért fordította el a fejét a lövés előtt – ez mentette meg az életét

2024. július 15. 14:41

Az amerikai elnökjelöltnek egy hajszálon múlott az élete.

2024. július 15. 14:41
Donald Trump holds an election rally

Nyitókép: Rebecca DROKE / AFP

 

Donald Trump amerikai elnökjelöltnek egy hajszálon múlott az élete, amikor szombaton egy pennsylvaniai kampányrendezvényén egy fegyveres merényletet kísérelt meg ellene. Az elkövetőt nem sokkal később a titkosszolgálat mesterlövésze lelőtte – emlékeztet a Business Insider.

Ezt is ajánljuk a témában

A republikánus jelölt az életét annak köszönheti, hogy a beszéde közben elfordította a fejét, hogy egy statisztikai táblázatra pillantson, amelyben a legfrissebb bevándorlási adatok szerepeltek.

Bár Trump túlélte, a támadás halálos áldozatot követelt: egy rendezvénylátogató meghalt, míg ketten súlyosan megsérültek.

„Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mert egy süvítő hangot hallottam, majd éreztem, ahogy a golyó átszakítja a bőrt”  – írta Trump szombaton a Truth Social oldalon.

Ronny Jackson texasi képviselő, aki korábban Trump orvosa volt, elmondta, hogy Trump szerint a határőrség statisztikája mentette meg az életét. „Azt mondta:

Ha nem mutattam volna arra a táblázatra és nem fordítottam volna el a fejemet, a golyó a fejemet találta volna el”.

Trump az esetben így is megsérült, mivel egy golyó átszakította a jobb fülének felső részét. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem itt kellene lennem, halottnak kellene lennem” – mondta Trump a New York Postnak vasárnap. „Sokan mondják, hogy Isten akaratából maradtam életben.”

A rendezvényen készült fotók megmutatták, 

mennyire közel volt a golyó ahhoz, hogy végezzen Trumppal,

ahogy a jobb fülének tetejét érintette. Ahogy a testőrei lekísérték a színpadról, Trump felemelte az öklét és vérző arccal kiáltotta: „Harcolj!

„Sokan mondják, hogy ez a legikonikusabb fotó, amit valaha láttak” – mondta Trump. „Igazuk van, és nem haltam meg. Általában meg kell halni egy ikonikus képhez”.

Trump dicsérte támogatóit is, hogy nyugodtak maradtak a lövöldözés közben. „Szeretem őket. Ők nagyszerű emberek” – mondta.

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2024. július 20. 14:27
Sziasztok, offtopic csak kíváncsi vagyok: megvan -e valakinek az a statisztikai prezentáció SLIDE, az a képkocka amelyikre éppen rápillantott Trump? Miről statisztikázott akkor a szónoklatában??
2024. július 15. 20:30 Szerkesztve
Egy szart. Láttam az új Trump-reklám videót. Trump mindvégig a lövés irányába elfordolt fejjel berszélt. Az a pici különben épp a lövedék röppályája felé billentés okán inkább belefordult a lövésbe, ami amúgy elhúzott volna mellette. Jobb fülét így találta el a jobbfelé billentett fején (!) Az erős, de a lövéspályára nem pont szembe fújó szél volt a barátja. Az vihette inább fejközéptől jobbra a lövedéket. (ki fog derülni, mert nem a bolha tökén a pattanásnyi, amúgy is belemozdulás volt a mentőkörülmény) Miért van mindig az hogy az emberek a szines, de nem igaz változatokra buknak?
Wolfram004
2024. július 15. 19:25 Szerkesztve
@O1Gtolvaj Gyerekek, nyugi! O1gre egy pszichopata, olyan, mint tótawé, aki temetésen kurvanyázik, karácsonykor az asztaléra szarik, tömegszerencsétlenség láttán táncolni kezd, csak azért, mert kíváncsi hogy mi lesz. Hergeli a felnőtteket. Csakis azért provokál, más értelme nincs. Viszont hasznos idióta, mert segít mindenkinek utálni a libsiket. Tudjátok, azért büdös, hogy a vakok is utálhassák.
Wolfram004
2024. július 15. 19:05
Akkor most a migrációnak köszönheti az életét??? :DDD Libsik, ide!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!