„Nincs több vesztegetni való időnk” – ismét utcai tiltakozások zajlanak Izraelben

2024. július 07. 15:36

Vasárnap délután és este Jeruzsálemben és Tel-Avivban felvonulásokat hirdettek az elhurcoltak visszahozataláért, tűzszünetért, valamint a választások előrehozásáért.

2024. július 07. 15:36
ISRAEL-DEMONSTRATION-PROTEST-AGAINST-NETANYAHU-AND-FOR-THE-RELEASE-OF-HAMAS-HOSTAGES

Nyitókép: Hans Lucas/AFP

Izraelben országszerte útelzárásokkal és tüntetésekkel követeltek túszalkut és fegyverszünetet kilenc hónappal a háború kitörése és a Hamász iszlamista szervezet terrortámadása után. Több mint százötven high-tech vállalat bejelentette, hogy dolgozóik vasárnap munkaidőben is részt vehetnek a tiltakozó akciókban – írja az Infostart.

Arra kérjük Izrael kormányát és vezetőit, hogy mutassanak bátorságot, vezessenek, és gyorsítsák fel a tárgyalásokat, hogy megmentsék testvéreinket a Hamásztól. Nincs több vesztegetni való időnk” – áll felhívásukban.

A kormány ellen tüntetők szakaszosan, hosszabb időszakokra blokkolták a főutakat, amelyeket rövidebb időkre megnyitottak vasárnap reggel és délelőtt.

Több száz járműből álló tiltakozó autókonvoj haladt át csigalassúsággal országszerte a központi autópályákon, akadályozva a forgalmat. Izraelben vasárnap az első munkanap a szombati pihenőnap után.

Az országos tiltakozás a kormánykoalíció minisztereinek és parlamenti képviselőinek házai melletti demonstrációkkal, „ébresztőkkel” kezdődött vasárnap reggel. Ezután vonultak az aktivisták az utakhoz, hogy leállítsák a forgalmat az ország fontos kereszteződéseiben.

Vasárnap délután és este Jeruzsálemben és Tel-Avivban felvonulásokat hirdettek az elhurcoltak visszahozataláért, tűzszünetért, valamint a választások előrehozásáért.

Szombat este is sok ezren demonstráltak az ország több tucat helyszínén túszalkut és kormányváltást követelve. Tel-Avivban, a központi rendezvényen a túszok családtagjai „szokás szerint” felolvasták a gázai fogságban lévő 120 elhurcolt izraeli nevét, és a támogató tömeggel együtt tüntettek a még életben lévő, mintegy ötven túsz azonnali megmentéséért.

***

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. július 07. 19:18 Szerkesztve
Hogy a faszomba lehet az elhurcoltakat visszahozni ha nem szabadítják ki? Balos zsidónál szarabb nincs...
rockercicc
2024. július 07. 19:17
Majd ha a palesz geciket eltörölték a föld színéről is, talán akkor lehet béke, addig nem. A túszok meg már úgysem élnek....
Kybon
2024. július 07. 18:17
A lipcsi agyatlanság úgy látszik, még életveszélyben is korlátlan! Egy olyan népről van szó, amit ha tehetnék, a muszlimok HOLNAP beledarálnának a földbe. Csontostól, véres húsostól! Ezek meg tüncikéznek, miközben értük hal meg minden nap jópár katona honfitársuk. Tulajdonképp ezek megérdemelnék, amit a muszlimok tennének velük...
Karvaly
2024. július 07. 17:44
Nagyon a bögyében van Netanjahu a Demokrata Pártnak. A Hamasz támadása előtt alkotmányjogra hivatkozva gerjesztettek tüntetéseket. Sajnos a mai amerikai külügy a nyomába se érhet Kissingernek, azt hiszik magukról, hogy taktikai zsenik, de csak elszabadult hajóágyúként fokozzák a feszültségeket. A számukra sokáig legfontosabb Közel-Keleten a kérdés nélküli szövetséges Izrael, a baráti Szaúd-Arábia és a NATO szövetséges Törökország egyre inkább Amerika-ellenessé válik - és ez nem a saját döntésük, hanem reakció. Mindeközben Oroszországot sikerült Kína mellé állítaniuk (holott Oroszország többször mondta, hogy Európa része akar lenni), Kínának pedig folyamatosan a tyúkszemén taposnak (a nemzetközi vizektől sikeresen elszigetelték, a kereskedelemben ugyanezt akarják elérni, és folyamatosan emlegetik a "két Kínát" - ami eddig tabu volt) Lehet, hogy ezt a korszakot évtizedek múlva majd együtt emlegetik Róma bukásával, és a tehetségtelen cézárok rombolásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!