Népszerű politikai kommentátor: A merénylet után Biden újra a demokraták tökéletes jelöltjévé vált

2024. július 17. 10:00

Matt Walsh szerint Biden tökéletesen be tudja majd tölteni a bűnbak szerepét.

2024. július 17. 10:00
Maráczi Tamás

Nyitókép: Joe Biden egy Las Vegas-i rendezvényen 2024. július 16-án  /  fotó: Kent Nishimura / AFP

A The Daily Wire amerikai konzervatív weboldal rovatvezetője Facebook-posztjában arról ír, hogy megítélése szerint az elnökválasztási kampány véget ért. Ugyanis a választásokat a jelöltek történetei döntik el, márpedig a két fél sztorija jelen pillanatban össze nem hasonlítható:

Donald Trump története az ellene megkísérelt merénylettel szerinte ikonikussá, már-már mitikussá vált,

míg Joe Bidené annyira szánalmas, hogy ő maga sem tudja meghaladni.

Matt Walsh, a saját magáról elnevezett The Matt Walsh Show podcast házigazdája úgy véli: eldőlt, Trump mindenképpen megnyeri a novemberi elnökválasztást, és ezzel szembesülve a demokraták házatáján

el fog csendesülni a Biden lecserélését szorgalmazó hang: nem lesz ugyanis ennek már értelme, senki sem tudja már befogni Trumpot.

Mint írja, a merénylet kiváltotta lélektani fordulattal Biden újra a demokraták tökéletes jelöltjévé vált, ebben a helyzetben bármilyen alkalmasságú jelölt bukna Trump ellen, így Biden tökéletesen be tudja majd tölteni a bűnbak szerepét.

Veszít, és szépen csöndben elvonul majd egy öregek otthonába, a tökéletes ismeretlenségbe

– teszi hozzá a szerző, aki megidézi a bűnbak eredeti, ószövetségi jelentését: a bárányra a főpap ráhelyezte a nép összes bűnét, majd kikergették a pusztába, ahol a vadak széttépték: ezzel viszont a nép fellélegezhetett egy ideig, mert a bűneik okozta lelkiismeret-furdalástól átmenetileg megszabadultak. „Ez Biden feladata most. Veszíteni és eltűnni” – zárja bejegyzését Walsh, hozzátéve: a demokraták azért még mesterkedni fognak, és a jobboldali szavazóknak ettől függetlenül nem szabad hátradőlniük, el kell menniük voksolni.

--

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­­e­­­l­d­­ ­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­i­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
konfucius
2024. július 17. 11:28
nagyon nagy hiba inni előre a medve bőrére. November még nagyon messze van, és a meccsnek nincs vége addig, ameddig nincs vége. Halottak milliói szavazhatnak még Bidenre, és addig rengeteg egyéb dolog történhet. Nyugtával kéne dicsérni a napot, nem hónapokkal előre.
Dixtroy
2024. július 17. 10:55
Hát akkor Bident is önmerényelje meg valaki, lőjje el a vállkalácsát.
Bácskai Bicska
2024. július 17. 10:31 Szerkesztve
Ahogy és amerre halad a korunk, egyre-másra rájövök, nem érdemes a világ közéleti dolgaival foglalkozni. Nekem is csak egy voksom van. Négyévente kikérik a véleményemet, körbe udvarolnak, meg ígérnek, amit vagy elhiszek, vagy nem – mostanában már inkább nem. Belátom a korlátjaimat, ismerem a képességeimet. Tudom, nagyjából mennyit érek. Ha úgy vesszük – iszonyúan keveset. Amerika ügyeibe például beleszólásom nincs. Ha nekik jó volt egy demens vezető, nekem mi kifogásom lehet ellene? Ám ha úgy vesszük, mégis sokat ér a létezésem, mert vannak utódaim, a saját életüket kezdik alakítani. Maradtak vágyaim, céljaim, amiket beteljesítek. Nyugodt vagyok, se Gyurcsány, se más nem tud kihozni a sodromból. Ezt a napi, politikai rugózást elengedtem. Szeretek, van aki szeret, ennyi éppen elég. Építkezek, elvonulunk idősebb korunkra, megyünk az erdőmbe, a legelőm mellé, ahol őzek és egy kotoréknyi róka a szomszédunk. Amerika? Messze van és egyre távolodik, minden értelemben. Erre jó gondolnom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!