Munkaszüneti napot hirdethetnek Angliában az EB-győzelem esetén

2024. július 11. 20:49

Mindenképpen meg kell ünnepelnünk ezt az alkalmat, de nem akarom elkiabálni – mondta Keir Starmer brit miniszterelnök.

2024. július 11. 20:49

Nyitókép: Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Keir Starmer az Egyesült-Királyság miniszterelnöke azt mondta, hogy meg kell ünnepelni, ha Anglia megnyeri az Európa-bajnokságot, miután a csapat legyőzte Hollandiát, és ezzel biztosította helyét a vasárnapi döntőben – számolt be a Guardian. A miniszterelnök azonban nem erősítette meg, hogy ünnepnapot tartanának, ha Gareth Southgate csapata győztesen kerülne ki a Spanyolország elleni döntőből, mondván, nem akarja „elkiabálni” az eredményt.

A Liberális Demokraták a Hollandiával szemben szerdán aratott 2-1-es angol győzelem után élére álltak az extra munkaszüneti napot követelő felhívásoknak. Starmer korábban már támogatta a munkaszüneti napra való felszólítást, amikor Anglia női labdarúgó-válogatottja tavaly bejutott a világbajnokság döntőjébe. A miniszterelnök a washingtoni NATO-csúcstalálkozón így fogalmazott: 

Mindenképpen meg kell ünnepelnünk ezt az alkalmat, de nem akarom elkiabálni. Ott voltam a legutóbbi Eb-döntőn, nem akarom még egyszer átélni. A legfontosabb azonban az, hogy vasárnap átjussunk a célvonalon.”

Ha Anglia legyőzi Spanyolországot, a tervek szerint kedden Londonban ünnepséget rendeznek, amelyen a csapat nyitott tetejű busszal utazna a városi Guildhallból a Buckingham-palotába, ahol fogadást rendeznének.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. július 12. 11:50
Úgysem lesz munka hétfőn. Ha nyernek, amúgy sem dolgoznának, ha kikapnak akkor szétvernek mindent. Ha nem is a régi angolok, de az újak biztos. Amúgy az egyik legérdemtelenebb siker lenne az övék.
q-q-ri-q
2024. július 12. 00:35
Mondjuk Anglia győzelme a labdarúgás halála lenne. 6 meccsen 1 félidőt fociztak, nekem mindegy mit domborítanak a döntőben, egyszerűen nem érdemlik meg a győzelmet. Ugyanakkor ennek az EB-nek a színvonalához tökéletesen passzolna.
rockercicc
2024. július 11. 23:41
Akkor remélem nyernek, egy szabadnap mindig jól jön...
Kanmacska
2024. július 11. 22:01
Hajrá spanyolok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!