Meloni cseppet sem fél Von der Leyentől: elmondta, milyen együttműködésre számít

2024. július 22. 17:31

„Eddig is együttműködtünk, és ezt a kooperációt a jövőben is folytatni fogjuk” – mondta Olaszország miniszterelnöke.

2024. július 22. 17:31

Nyitókép: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Következetesen mondtunk nemet Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választására, mivel a német politikus nem vette figyelembe az európai polgárok akaratát – nyilatkozta Giorgia Meloni olasz kormányfő, az Olasz Testvérek (FdI) és az Európai Konzervatívok és Reformerek elnöke a Corriere della Sera napilapnak szombaton.

Az Ursula von der Leyen második mandátumát biztosító európai parlamenti többségben „mindenféle erő és annak az ellentéte is megtalálható, olyan politikai erők szövetségével, amelyek semmiről nem gondolják ugyanazt, amivel azt a kockázatot rejti magában, hogy nem lesz világos a kép” – mondta a miniszterelnök.

Hülyeség és gyerekes dolog azt gondolni, hogy két G7-nemzet szövetsége megváltozna egy kormányváltással”

– mondta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy interjúban a novemberi amerikai elnökválasztásra utalva – írja a Világgazdaság.

A 47 éves politikus szerint mindenki tisztában van Olaszország jelentőségével, miután az Európai Unió harmadik legnagyobb gazdaságával rendelkezik, és nem mellesleg az EU egyik alapító tagállama. Éppen ezért bárki vezeti majd az Egyesült Államokat az idei szavazást követően, képes lesz vele együtt dolgozni. Ehhez hasonló a helyzet Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökkel is, annak ellenére, hogy a pártja az ellen szavazott, hogy a német politikus második alkalommal is az uniós végrehajtó testület élére kerüljön.

Eddig is együttműködtünk, és ezt a kooperációt a jövőben is folytatni fogjuk”

– jelentette ki Meloni von der Leyennel való kapcsolatáról.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
connorj
2024. július 25. 15:49
🥰🥰🥰🥰💋
kisstomi-2
2024. július 22. 18:38
Meloni két kapura játszik, a "gerinctelen" politikusok táborába tartozik !
auditorium
2024. július 22. 18:32
Hizelegni kell U-nak, nem beolvasni. Ő olyan tipus, aki szereti a hizelgést, udvarlást, dicséretet. Akkor maga is elhiszi, h. az elmúlt 5 évben ragyogóan vezette Európát. G. ezt jól tudja csinálni. Kiváncsian várjuk, milyen fontos posztot szánnak az olaszoknak, miután nem szavaztak a FdI párt tagjai rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!