Meggondolta magát: már nem akar kancellár lenni a német külügyminiszter

2024. július 11. 07:40

Átengedi a lehetőséget Robert Habeck kollégájának.

2024. július 11. 07:40

Nyitókép: Anatolij Sztepanov / AFP

Annalena Baerbock német külügyminiszter, a Zöldek politikusa nem akar a jövő évi választáson kancellárjelöltjént indulni.

„A világ már más, mint az előző német választás idején volt. Oroszország agresszor háborúja és a közel-keleti drámai helyzet több és nem kevesebb diplomáciára van szükség” – jelentette ki Baerbock,

aki szerint ilyen időkben felelős politikusként a külügyminiszteri munkájára kell koncentrálnia.

Ha ez így történik, akkor valószínűleg Robert Habeck, a jelenlegi német gazdasági miniszter lép elő a Zöldek kancellárjelöltjévé. Már legutóbb is az akart lenni, de aztán egy zárt ajtók mögötti, Baerbockkal való megbeszélés után azzal jött ki, hogy Baerbock lesz a jelölt.

Habeck a kollégája mostani megszólalása után rögtön dicsérni kezdte Baerbockot, 

mondván, „kitűnő” teljesítménye van külügyminiszterként, 

a kancellárjelöltséget pedig majd időben be fogják jelenteni.

A német Zöldek jelenleg 13 százalékos támogatottsággal a negyedik helyezettek a pártversenyben, a 31 százalékos CDU, a 17 százalékos AfD és a 14 százalékkal szerénykedő vezető német kormánypárt, a szocdemek után – emlékeztet az Euractiv.

 

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon-v-2
2024. július 11. 15:58
Átengedi a lehetőséget ....??????? Ha ezt a saját népét és választóit lenéző, csak is a saját húgyagyú képzelgéseit szem előtt tartó némbert egyáltalán bárki is támogatná a németeknél az egyenlő lenne a pszichiátriai esetek legsúlyosabbikával. Elképesztő az Isten állatkertje.
dupree
2024. július 11. 14:55
Egy ilyen kretén csak meg nagyobb hülyeséget csinálna mint kancellár.
Hoked_ly
2024. július 11. 14:02 Szerkesztve
Az egyik hülye, a másik még hülyébb! A versanalizáló, és a 360°!
virag-os
2024. július 11. 13:52
Ez jó, mikor egymást dicsérgetik, mivel nincs más senki aki megdicsérné őket. Mind a ketten ugyanazon a szinten vannak, legalján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!