Lengyel lap: Maga alatt vágja a fát Borrell az EU-ban, ha nem akad le Orbánról

2024. július 25. 23:01

Borrell hiába akarja „büntetni" Orbánt, ha nem minden ország ért vele egyet – írja a Do Rzeczy.

2024. július 25. 23:01
Josep Borrell

Nyitókép: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Josep Borrell bojkottot hirdetett a Magyarország által szervezett találkozók ellen – emlékeztet a Do Rzeczy.

Emlékezetes: Borrell „ovis” bakijáról írt a Reuters, csak pislogtak Szijjártó reakcióján, miután kiderült: Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter közömbösségének adott hangot kedden az Európai Unió vezető diplomatájának azon döntése miatt, hogy az EU-miniszterek találkozóját Budapestről Brüsszelbe helyezi át – emlékeztetett a Reuters. „A döntés mindegy volt számomra az elején, és most is mindegy” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Nem minden országnak van Borelléhez hasonló álláspontja

„Orbán Viktor egoista útjairól már minden elhangzott" - nyilatkozta Borrell akciója kapcsán Annalena Baerbock, német külügyminiszter, akinek nyilatkozata egybevág a német sajtó azon felvetésével, amely szerint 

Borrell nem számíthat minden EU-tag támogatására.

Mint a lengyel lap rámutat: Annalena Baerbock meglehetősen semlegesen beszélt Josep Borrell lépéséről, de más külügyminiszterek nyersebben is fogalmaztak. Példaként a luxemburgi külügyminiszter, Xavier Bettel kijelentését is felidézték, aki egyenesen kijelentette, hogy „nonszensznek” tartja a dolgot.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 26. 10:17
Biden szintű.
patriota-0
2024. július 26. 07:11
Ebben az a legszebb, hogy az unijó majdnem minden szerve, és vezetője túlterjeszkedik a hatalmán a saját érdekében, és azt az OV-t támadják, aki ezt a béke érdekében meg merte tenni. Menet közben módosítanak törvénytelen eszközökkel szabályokat, hogy meggátolják a békét. Aljas, ótvaros, takony férgek!
falcatus-2
2024. július 26. 04:34
"Maga alatt vágja a fát Borrell az EU-ban, ha nem akad le Orbánról..." Ha akarna se tudna, "rádrótozták" Borell(civilben bennfentes tőzsdei kereskedésért és adócsalásért elítélt köztörvényes): "A háborút a csatatéren kell eldönteni"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!