Lemond Franciaország miniszterelnöke

2024. július 07. 22:31

Macron párttársa, Gabriel Attal alig hat hónapot töltött miniszterelnöki pozícióban.

2024. július 07. 22:31
null

Nyitókép:  Ludovic Marin / AFP

Gabriel Attal francia miniszterelnök ma közölte: hétfő reggel benyújtja lemondását Emmanuel Macron francia elnöknek.

A France 24 tájékoztatása szerint Attal ellátja majd teendőit „amíg ez szükséges”, ezután pedig átadja pozícióját utódjának.

Gabriel Attal alig hat hónapot töltött miniszterelnöki pozícióban, 

a tisztséget 2024 januárjában foglalta el. A politikus Emmanuel Macron elnök párttársa.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Le Pen: A győzelmünk csak késik

„Túl sok tapasztalatom van ahhoz, hogy csalódott legyek egy olyan eredmény miatt, amelynél megduplázzuk a képviselőink számát” – nyilatkozta a Nemzeti Tömörülés vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

Egymásnak ellentmondó exit pollok érkeznek Franciaországból

A francia állami televízió számára készült nemhivatalos esti exit poll 240-270 közé teszi a Nemzeti Tömörülés parlamenti helyeinek számát, 289 széktől van meg a többség. Az urnazárás után kiadott hivatalos előrejelzés azonban már csak 150 székben maximalizálja Le Penék helyeinek számát.

 

Összesen 373 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. július 08. 07:57
Lesz ideje befejezni az általános iskolai tanulmányait. Fiatalabbat nem talált a mikron? Ja, biztosan ez tetszett neki legjobban.
Wolfram004
2024. július 08. 06:41
Le Monde Franciaország miniszterelnöke???
Ízisz
2024. július 08. 06:06
Z. Mandiner online felület kommentfalán a moderátornak meg kell emelni a fizetését💵, mert gombokért nem hajlandó dolgozni!!! 💯❗ Szégyen amit megengednek maguknak!!! ❗😡
2024. július 08. 05:29 Szerkesztve
Hopszla hó! Eddig nem szürt szemet, de felveti a kérdést, hogy két elvileg egyforma társadalmi berendezkedésű országban hogy lehet akkora különbség abban, hogy ki jogosult képviseli hazáját az EU-ban. Francia Macron köztársasági elnök / Gabriel Attal francia miniszterelnök nálunk meg Orbánc Vektor miniszter elnök / Sulykolt Thomas köztársasági bábu. (a fene essen már bele ebbe a homogenizált világrendbe --- ha akarom akkor a karom, ha meg nem akarom akkor meg egy barom?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!