Hogyan befolyásolja az amerikai politikát a Trump elleni merénylet?

2024. július 15. 08:15

Trump vagy Biden felé leng az inga a merénylet után?

2024. július 15. 08:15
First Presidential Debate; Biden vs Trump

Nyitókép: Celal Gunes / AFP

 

Az Euronews által megkérdezett szakértő szerint nehéz lesz visszafordítani az USA-ban elharapódzó politikai erőszakot a Donald Trump elleni merényletkísérlet után. Jackson Janes, a German Marshall Fund vezető munkatársa úgy véli, hogy az esemény jelentős hatással lesz a novemberi elnökválasztásra, hiszen megváltoztathatja a bizonytalan szavazók véleményét.

Ezt is ajánljuk a témában

Janes szerint a támadás tovább erősíti a Trumpot támogató republikánus szavazók lelkesedését, de nem befolyásolja a mélyen elkötelezett demokratákat.

Azonban az kérdéses, hogyan reagálnak majd azok, akik a „két nagy tábor között” helyezkednek el. „Sok múlik azon, hogyan kezelik az eseményt a vezetők” – fejtette ki Janes.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olyan kulcsfontosságú államok, mint Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania és Wisconsin döntő szerepet játszanak majd a közelgő elnökválasztásban. 

Janes szerint a bizonytalan szavazók véleményét nagyban befolyásolja majd, hogy a Demokrata és a Republikánus Párt vezetői miként reagálnak a merényletkísérletre, és részt vesznek-e a politikai szélsőségek által gerjesztett bűnbakkeresésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Biden elnök elítélte a támadást, „betegesnek” nevezve azt, és kijelentette, hogy az efféle erőszaknak nincs helye Amerikában. 

Ennek ellenére sok republikánus Bident és szövetségeseit hibáztatja a kialakult toxikus környezetért.

Trump, aki könnyebben sérült meg a pennsylvaniai kampányrendezvényen, közölte, hogy jól van, és hangsúlyozta, hogy most fontosabb, mint valaha, hogy az USA egységes maradjon.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2024. július 15. 09:37
az internáci médiának lehetősége lesz a Bidé bábú alkalmatlansága helyett kenegetni a szart a Trump szimpatizánsok állítólagos gyűlölködésére
2024. július 15. 09:28 Szerkesztve
Az USA politikáját nem pártok, hanem lobbi érdekek irányítják és a mostani választás azért van tele ennyi felfokozott indulattal, mert nagyon nem mindegy, hogy a lobbistáknak van-e elnökük, vagy az elnöknek lobbistái. A vita után egyértelművé vált, hogy akármennyire is ellenzi valaki Trump nézeteit és/vagy a stílusát, az egyetlen racionális opció ő maradt. Ha viszont most Trumpot sikerült volna megölni, akkor Bident is visszaléptethették volna és az establishment előhúzhatott volna két noname nyulat a kalapból, akik közül tök mindegy, hogy melyiket választja meg a nép, mivel mindkettő az ő emberük. Így a háborús, migránspárti woke agyrém zökkenőmentesen folytatódhatott volna.
rollotomasi
2024. július 15. 09:11
Normális esetben egyértrlműen Trump felé billenne a mérleg nyelve, nem is kicsivel, de a mocsokraták már elkezdték a zavarórepülést, és a médiában, ez a gyilkos tetű gennyláda máris a legaranyosabb mamakedvence lett, aki minden bizonnyal mentálisan sérült - el bírom képzelni, miket csináltak a mamával - és a frusztrációját kénytelen volt magából így kiadni, merz ez a szemét Trump biztosan nem engedné legalizálni az anya-fia/lánya házasságokat.
europész
2024. július 15. 08:56
Egyertelmu,hogy a demokratak szomoruak mert nem sikerult az akaratuk.Mert ezt akartak de hiba csuszott a szamitasba. A gyuloletuk fokozodni fog.Emiatt senkinek ne legyen ketsege.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!