Hamarosan hivatalos lehet elnökjelöltsége, Kamala Harris már alig várja

2024. július 23. 11:07

Kamala Harris a CNN számításai szerint megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges küldöttek többségét, így ő lehet a Demokrata Párt jelöltje Biden kiszállása után.

2024. július 23. 11:07
Vice President Harris Delivers Remarks Celebrating NCAA Championship Teams

Nyitókép: Andrew Harnik/Getty Images

A CNN becslései szerint Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, megszerezte a Demokrata Párt elnökjelöltségéhez szükséges küldötti támogatást, így a párt konvencióján hivatalosan is átveheti a leköszönő Biden helyét. 

Harris számára eddig már jóval több, mint a szükséges 1976 küldött jelezte támogatását. 

Joe Biden kiszállása után az őt támogató küldöttek szabadon szavazhatnak, és a legtöbben már biztosították Kamala Harrist a támogatásukról

Ma este büszke vagyok arra, hogy megszereztem a pártunk jelöltségéhez szükséges széleskörű támogatást, és mint Kalifornia lánya, büszke vagyok arra, hogy az otthoni államom delegációja segített a kampányunkat a csúcsra juttatni. Várom, hogy hamarosan hivatalosan is elfogadhassam a jelölést" 

– mondta Harris a kampányából hétfő este kiadott nyilatkozatban. A demokraták terve az, hogy a delegátusok várhatóan online szavaznak majd, hogy augusztus 7-ig megerősítsék Harris jelölését, még a Demokrata Párt nemzeti konvenciója előtt, amire augusztus 19-én kerül majd sor. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­k­­e­l­d­ ­­a­ ­s­­z­e­x­i­ ­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
koronaszepe
2024. július 23. 13:20
Fiatal, energikus, szimpatikus nő! Trump lesz a vén trotty mellette...
blanconegro
2024. július 23. 12:59
Szar nigger.
chief Bromden
2024. július 23. 12:33
A demokraták karácsonya, adja az arcát a bukáshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!