Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Felmérés bizonyítja, hogy már a demokrata szavazók is egyre jobban aggódnak Biden állapota miatt

2024. július 01. 08:11

Egyre rosszabb a megítélése Joe Biden amerikai elnöknek a Donald Trumppal folytatott kínos televíziós vitája óta.

2024. július 01. 08:11
President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN

Nyitókép: AFP

Egy új, a csütörtöki bizonytalan vitán nyújtott teljesítménye után kijött felmérés szerint a demokrata szavazók egy része napról napra egyre jobban aggódik amiatt, hogy Joe Biden szellemileg alkalmas-e az elnöki tisztség betöltésére – írja a BBC.

A CBS News és a YouGov vasárnap közzétett felmérése szerint a regisztrált szavazók 72 százaléka úgy véli, hogy az elnöknek nincs meg a mentális és kognitív egészsége ahhoz, hogy elnökként szolgáljon – ez meredeken emelkedésnek számít egy korábbi felmérés 65 százalékos eredményéhez képest.

Ehhez képest a választók mindössze 49 százaléka mondja ugyanezt Donald Trump korábbi elnökről. A Biden-kampánystáb számára különösen aggasztó, hogy a felmérésben részt vevő regisztrált demokraták 45 százaléka úgy véli, hogy az elnöknek félre kellene állnia egy másik jelölt javára.

A jelöltek életkorával kapcsolatos aggodalmak – Biden 81, Trump 78 éves – már a csütörtöki vita előtt is fennálltak. Biden rekedt hangja és zavaros válaszai azonban egyes demokraták körében újfent aggodalmat keltettek a jelöltségével kapcsolatban, és egyesek azt követelték, hogy Biden álljon félre.

A vita óta eltelt napokban Jill Biden first lady, Kamala Harris alelnök és Barack Obama volt elnök is elismerte, hogy nem ez volt Biden legjobb teljesítménye. Ők és sok más demokrata szövetségesük azonban elutasította azokat a felhívásokat, hogy Bidennek félre kellene állnia.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Robi54
2024. július 01. 13:49
Hülye demokrata szavazók,mi itt Magyarországon ezt már évek óta tudjuk. Ti csak most veszitek észre,hogy az elnökötök,egy demens beteg ember.
anna bolena
2024. július 01. 10:35
Amilyen a gazdája, olyan a kutyája. Aztán csodálkozunk Presswoman agymenésein.
nemugatolmerkapol
2024. július 01. 10:24
Érdekes, de nem meglepő stratégiai recept a Demokratáktól. Csöpögtetünk egy kis igazságot, megértést mindkét választói tábor felé: na jó, Trotyi bácsi tényleg lassú, hülye, vén, demens, magatehetetlen. És ezek után mi következik ebből? Mi az erőltetett, szájbarágós tanulság? Hát az, hogy ezek ellenére se szavazz Trump-ra, mert ő is már 78 éves, tehát ugyanolyan, mint Biden. A leegyszerűsített Demokrata stratégia tehát nem más, mint hogy Trump-ot jól összeBidenezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!