Felháborító: kiderült, hogy Orbán miatt is elítélhetik Trumpot

2024. július 26. 11:05

Sokan nem örülnek a magyar kormányfő békemissziójának.

2024. július 26. 11:05

Nyitókép: ZOLTAN FISCHER / X ACCOUNT OF HUNGARY'S PRIME MINISTER VIKTOR ORBAN / AFP

Donald Trump volt amerikai elnököt többen is azzal vádolják, hogy megszegte a Logan-törvényt, mely szerint amerikai állampolgároknak tilos felhatalmazás nélkül diplomáciai tárgyalásokat folytatni olyan országokkal, amelyek vitában állnak az Egyesült Államokkal – írja a Newsweek.

A lap tájékoztatása szerint a vádakat Trump Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, valamint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott egyeztetéseire alapozzák.

Trumpot már korábban is a Logan-törvény megsértésével vádolták, miután találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel floridai üdülőhelyén.

A találkozót Orbán békemissziója állomásának nevezte. Andrew Warren volt Hillsborough megyei államügyész korábban felvetette, hogy a két politikus találkozója a témáktól függően törvénysértő is lehetett, de nem valószínű, hogy a Logan-törvényt fogják alkalmazni a volt elnök ellen.

Warren ugyanakkor hozzátette, hogy Trump Amerika-ellenes magatartást tanúsít, amikor az Egyesült Államok ellenfelének számító Orbánnal fenntartott kapcsolatát a washingtoni külpolitika gyengítésére használja.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­­z­e­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
cucubenco
2024. július 26. 16:26
De xurva nagy démógrácilya!
Julismama
2024. július 26. 15:05
Ezen már csak röhögni lehet.
EX_Terminator
2024. július 26. 14:12
Akkor most szövetségesek vagyunk vagy ellenségek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!